Sol i dina kvarter...

Igår var det praktik och jobb! Däremellan hann jag med lite galopparbete ute på grusvägarna med prinsen min och även lite jobb i paddocken. Oden skötte sig fint men var ganska stark! I morse ringde klockan tidigt, jag tog bilen till mormor och morfar och hjälpte till med lite trädgårdsarbete. Jag passade även på att tvätta bilen innan jag styrde hemåt. Senare var jag ute med Michaela och hennes pålle, vi klättrade lite i Hanaslövsberget, prinsen var duktig och kämpade fint!


I brist på bilder blir det en favorit i repris!

Nu sitter jag, Tage och Adam hemma hos mig, mätta och goa efter pizza. Nu ska vi strax bege oss till Alvesta där vi ska uppträda vid majbålet! Jag tror det kommer mycket folk, taggatagga!

/Jessica

Åter i den stressiga vardagen...

Huuuu det är verkligen fullt ös från morgon till kväll! Idag har jag haft praktik från 8.30-15.00. Därefter bar det av till stallet där jag mockade och fixade allt det vanliga, jag tränade även lite ligg i paddocken med prinsen, han skötte sig fint som vanligt! Någon vidare motion fick han inte idag utan jag passade på att ge honom en vilodag eftersom jag har haft fullt upp, jag jobbade ju kvällen mellan 18.00 och 21.30 också. Jag kom precis hem och är helt slut i kroppen...

Morgondagen ser likadan ut, praktik, stall och jobb, men därefter är det helg, äntligen! Hoppas ni har haft en härlig torsdag och att ni har överseende med dålig uppdatering dagar som denna...



/Jessica

Utforskat stigar!

Idag efter praktiken hade jag kvalitetstid med prinsen, vi har skrittat runt i skogen och hittat massa fina stigar, underbart i detta härliga vårväder!



/Jessica


Duktiga prinsen

Oden var jättelugn när jag var ute och körde idag. Annica var med som sällskap och medhjälpare, riktigt trevligt hade vi!

Här kommer några bilder som jag snodde från Annicas blogg! :)







/Jessica

FILM - Körning

Här kommer ett filmklipp från dagen!

 

/Jessica

En vecka full av roliga aktiviteter

Jaaaa, det är så mitt påsklov har sett ut! Jag jobbade två kvällar och resterande tid ägnade jag åt en del plugg, städ hos mormor, men framförallt har jag spenderat flera timmar om dagen i stallet och med min Oden. Ibland är en paus i vardagen precis vad man behöver, och jag känner nu att jag är full med kraft och energi igen! Jag har till och med fått lite färg på nosen och armarna, härligt!

Idag var jag ute och red en sväng med Matilda och Elin. Det blev nästan bara skritt så jag red ner till paddocken här hemma och trimmade Oden lite. Efter att ha jobbat en hel del i skritt med öppnor och skänkelvikningar övergick vi till traven där jag red en del programdelar. Oden var lydig och fin trots att det var väldigt svettigt i solen. I eftermiddags satt jag på trappan i solen med en kisse i knät och kaffekopp i handen, livet är bara för underbart!


Katten

/Jessica

Söndag och dagen efter

Igår var en lyckad dag! Morfar och jag var ute på en lång och härlig körtur. Därefter red jag Line i paddocken, hon var oerhört duktig och lydig. Kvällen bjöd på grillning med ett härligt gäng och det slutade med utgång. Kort och gott hade jag en underbar påskafton!

Idag var prinsen och jag ute på en mysig barbackatur i solen! Vi jobbade lite med öppnor och skänkelvikningar på grusvägarna, Oden lyssnade superfint och jag börjar faktiskt se fram emot Nordfjordkampen (dressyrtävlingen) i maj som jag tidigare har varit lite tveksam till! Min fina prins är så lydig och go! Nu väntar grillning ikväll igen, och vem vet kanske slinker det ner en öl eller två, jag är ju trots allt ledig i morgon också!


Prinsen häromdagen! Nej han snubblar inte, han svänger ju :)

/Jessica

Önskeinlägg

En av mina trogna läsare ville gärna se lite hoppbilder. Som ni kanske har märkt är jag mest intresserad av dressyr och trickträning, men visst har jag hoppat också! Tyvärr har jag knappt några hoppbilder från när jag rider andra hästar än Oden, kanske finns det i något gammalt album så jag kan scanna in någon dag!


2006 Lokal hoppning med ridskoleponnyn Figo - Vår sista tävling ihop!


2009


2009 DM i bruksridning


2009 Clear round i Osby


2009 Clear round i Osby


2009


2009



2009

/Jessica


Jag kan inte säga det för många gånger...

jag ÄLSKAR min Oden!



Och ni, följ oss via bloglovin så ni inte missar uppdateringar om vår träning! Klicka här nedanför!

bloglovin

/Jessica

Svettigt

Ja det kan man lugnt säga! Idag var det verkligen svettigt att vara ryttare, men vem bryr sig när det finns dusch? Oden och jag tog en lång tur i skog och mark, ca 80 min var vi ute. Line red jag först en sväng runt Bockaboda och sedan lite i paddocken, sammanlagt 40 min. Både ponny och ryttare var svettiga och lite trötta! Eller förresten ponny var ganska pigg, mycket spring i benen, men vi slutade när allt gick som bäst!


Oden häromdagen.


Line häromdagen.

/Jessica


Långfredag

När jag var liten minns jag att långfredagen var hur tråkig som helst. Tiden gick långsamt, de flesta affärer var stängda eller stängde betydligt tidigare än vanligt, kompisar reste bort och jag var rastlös. Idag är det inte alls som det en gång var, långfredagen för mig känns som vilken annan fredag som helst. Jag sitter nu och njuter av mitt morgonkaffe och tittar ut över åkrarna här hemma, det är så fint! Om en lite stund ska jag cykla upp till stallet och prinsen. Idag ska jag ta hand om både Oden och Line, jag ska även mocka åt Louises häst eftersom hon jobbar hela dagen. Jag har alltså ett par timmar framför mig i stallet, men I looove it! Oden ska få komma ut på en lite längre tur i skogen och på grusvägarna hade jag tänkt medan Line ska få lite paddockarbete. Kaffetermosen är laddad och jag hoppas på lite kaffesällskap i solskenet på bänken utanför stallet, det är livskvalitet!

Så här kan det se ut! :)


/Jessica

Vilodag för prinsen, städdag för matte!

Idag har Oden fått vila och har bara njutit av solen och våren hela dagen medan matte har hjälpt mormor med att städa. För en stund sedan var matte i Alvesta och handlade mat. På hemvägen stannade hon till och pysslade om prinsen lite. Nu sitter hon här och är nästan lite rastlös! :)


Stolt matte!

/Jessica

FILM - Line

Det blev ett litet klipp från när jag red ponnyn Line igår också!



/Jessica

Onsdag

Idag har jag varit ute på en skrittur med Louise och Pampas. Jag red barbacka, helmysigt! Vi var ute ca 40 min och sedan hade vi kaffemys i gräset här hemma. Nu väntar mat och sedan jobb...

Här kommer lite ovisade bilder från söndagen!





















/Jessica

FILM - Pampas



Här kommer filmen från när jag red Pampas! Första gången jag sitter på denna trevliga häst :)

/Jessica

Hästbytardag

Det är nyttigt att rida andra hästar än sin egen, men framförallt är det roligt! Man förstår verkligen att hästar är individer, olika precis som vi människor helt enkelt! Idag har jag hunnit med att provrida Louises häst Pampas. Det gick faktiskt ganska bra för att vara första gången, och det var riktigt roligt! Till råga på allt fick jag rida på kandar, det var nog bara andra gången i hela mitt liv. Vilken maffig gång Pampas hade! Jag fick kämpa så jag blev blå i ansiktet för att kunna sitta ner på honom i traven. Galoppen gick däremot lättare, han var som en gunghäst, underbar! Sedan jobbade jag ponnyn Line en stund i paddocken. Vi fick kämpa med avbrotten som mot slutet blev riktigt fina. Nu har jag stoppat i mig lite mat och om en stund ska Louise och jag upp till stallet igen, jag ska rida prinsen och det ska hon också få göra, spännande!


Jag och Pampas


Pampas


Pampas


Pampas


Pampas


Pampas med det pampiga steget


Line och jag


Line


Line


Line


Line


Line


Line

Senare ikväll kommer "filmbevis" på dagens ridning!

/Jessica

Lite fler bilder på min prins!

Får jag lov att bjuda på några (många) bilder från gårdagens träning i paddocken?









































Foto: Elin Bengtsson

/Jessica

Gårdagens körbilder!

Här kommer bilderna från gårdagens körning!


Redo för att ge oss ut!


Lugna prinsen.


Jag fick lov att springa jämte en bit för att fotografen skulle få åka!












Visst är han bara för go?


Stolt matte!



Foto: Elin Bengtsson

/Jessica

Tjuvkika!

Ni får tjuvkika på en av dagens bilder på prinsen bara för att jag inte kan hålla mig och för att jag tycker att bilden är ganska rolig! :)



/Jessica

Bilder på Line

Jag har haft en underbar dag idag! Solen gör mig riktigt lycklig, och att jag är ledig gör inte saken sämre! Körturen med prinsen gick strålande, likaså dagens trickträning. Paddockpasset på ponnyn Line gick över förväntan! Det var ju trots allt bara 5:e gången jag red henne och första gången i paddocken. Hon är helt underbar att rida, förmodligen den härligaste ponnyn jag ridit! Hon är för övrigt till salu och jag är säker på att hennes kommande ägare inte kommer att bli besviken! Hon är av rasen New forest och är född 1993. Hon har tidigare haft föl och är snäll att sko, klippa och lasta. HÄR hittar ni annonsen om ni skulle veta om någon som är på jakt efter en ponny som Line (Eastwood Line)!

Jag bjuder på några av dagens bilder på mig och Line! Bilder på Oden kommer under morgondagen! Nu blir det sängen och samla krafter inför morgondagen! Då blir det rida två hästar och sedan jobba några timmar på kvällen. Godnatt!































Foto: Elin Bengtsson

/Jessica

Härliga vår!

Jag älskar våren och blir så lycklig när jag vaknar av fågelsång och solsken! Gårdagen var lyckad men det känns ju givetvis idag att man härjade en stund in på småtimmarna! I eftermiddag ska morfar och jag köra prinsen, sedan ska jag rida Line i paddocken. Idag blir det även en del fotografering tror jag, Elin kommer ut till stallet om en stund, så himla skoj! Trevlig och gullig tjej, verkligen!



/Jessica

Vaken, uppe och på gång!

Jeppjepp, idag är det fullt ös från morgon till kväll. Nu har jag precis ätit frukost och ska sätta mig i bilen för att köra till stallet och koppla släpet. På något vis känner jag mig ganska händig och självgående! Vem kunde tro för två år sedan att jag skulle koppla släp, köra släp (MED häst i), byta däck på bilen osv, helt själv? Inte jag i alla fall, men man lär så länge man lever!


Vårt släp fick bli dagens bild i brist på annat :)

/Jessica

Oh what a day!!!

Jag har haft en riktigt härlig dag! Efter att ha mockat prinsens box i morse överraskade jag Louise med att mocka hennes tre boxar (hon mockade Odens igår samt bjöd mig på mat så jag gör allt jag kan för att visa min tacksamhet), fixade höpåsar och sopade rent i stallet. Sedan blev det som planerat en tur ut med Louise (Annica kunde tyvärr inte hänga på denna gång), jag red Line, Fridas härliga D-ponny! Det gick jättebra och vi avslutade allt med kaffe i solskenet. Väl hemma igen blev det lite knäckemackor och telefontjat med min allra bästa mormor! Senare under eftermiddagen fick Oden sig ett lösgörande pass i paddocken, han var lydig och fin i skritten och traven, men blev ganska stark i galoppen. Mot slutet lyssnade han fint på matte :)

Ikväll bjöd mamma som sagt på middag och det var jättegott och trevligt, tack mam! Nu väntar sängen, i morgon är en lång dag full med roliga aktiviteter!


Koncentrerad Odis <3

/Jessica

Hej hej fredag!

Idag kan nog vara den bästa dagen på hela veckan. Jag vaknade pigg och utvilad, jag kände mig ännu lyckligare när jag såg solen tränga sig igenom rullgardinen, och när jag hörde hur fåglarna sjöng i kör insåg jag att våren är här! Jag har intagit en god smörgås och frukostkaffe. Det blir ingen praktik idag eftersom alla klasser har volleybollturnering, och jag har stor nytta av en "ledig" dag eftersom vi har ett antal universitetsuppgifter att göra under vår praktik.

Nu befinner jag mig i stallet, och efter att ha mockat och gjort fint ska jag låna Fridas ponny för att hänga med Louise och Annica på en ridtur i solskenet. Innan vi rider ut ska vi avnjuta en kopp kaffe i solskenet, jag har laddat termosen! Oden ska jag rida här hemma i paddocken i eftermiddag tillsammans med Elin och Gambler. Ikväll ska jag till mamma som bjuder mig, lillebror och hans tjej på middag, mysigt! I morgon blir det verkligen fullt ös och lite till, mocka och dona i stallet, hämta häst, rida, duscha, göra mig fin, köra till Alvesta och familjen Rydberg för att grilla och sedan gå på Rinkdansen! Det kommer att bli en bra helg helt enkelt!!!

Oden i söndags!

/Jessica


Slut...

Jag är helt slut i kropp och skalle efter denna dag... Huuu, hjärnan känns som en skrynklig svamp! Det tar på krafterna med praktik, konferens, stall, ridtur och massa prat! Dagen har dock varit bra och gått relativt snabbt. Jag var ute på en tur med Louise på Pampas och Elin på Gambler. Det gick bra, Oden var lite stark men lugn och trygg som han brukar, trots att de andra två pållarna blev lite väl pigga i galoppen! ;)

Jag skrev ju om en eventuell uppvisning häromdagen, nu är det bestämt att den blir av. Den 7:e maj åker vi till Lammhults Ridklubb för att visa upp våra trick och konster, skoj! Än så länge vet jag inte hur dagen kommer att se ut eller vilka aktiviteter de kommer att ha under dagen, men jag skriver mer så fort det blir klart!




Lydig prins <3

/Jessica

En helt ny dag!

Godmorgon! Kaffet är uppdrucket och smörgåsen ligger i magen, så nu bär det av till praktiken. Igårkväll jobbade jag och hann inte med så mycket annat, men ikväll är jag dock ledig, då ska jag passa på att ta en ridtur! I morgon blir det praktik till lunch och sedan ut och rida på eftermiddagen, härligt! Mest längtar jag till lördag då jag och Michaela ska köra och hämta hennes vita prins som ska flytta till stallet där min Oden bor! Det kommer bli såååååå skoj, iiiihh!

En del av söndagens bilder såg förresten roligare ut än andra! :)






Sötläpp


Väntar på att matte ska dela morötter...

/Jessica

Ovisade bilder från MILA-mässan

Här kommer några bilder från Mila-mässan, 26/3-2011, som jag inte tror att ni har sett! :)

















Foto: Inger F. Andersson

/Jessica


Spunk?

Jag tror min häst har fått spunk, eller är det kanske bara vanliga vårkänslor? Idag hade Oden sin vilodag från ridning/körning. Efter mockning och borstning tog jag ut honom en sväng i paddocken för att träna lite trick, men framförallt inkallning. Han var som vanligt duktig och lyhörd, meeeeeen såååååå busig! Knasiga häst... Han sprang, bockade och busade ganska rejält när jag manade på honom ytterst lite. Samtidigt var han lydig och väntade på nästa kommando, men han var mycket ivrigare än vanligt. Det är så härligt att se hans livsglädje, jag tror han är nöjd med livet!




När jag vände ryggen till passade tokhästen på att rulla sig, där fick jag för att jag hade borstat och putsat! :)

/Jessica

Oden har ordet!

Matte glömde ju faktiskt att visa några bilder i förra inlägget. Till exempel kan jag inte bara apportera hinkar utan även spön, jag kan ju vinka och gå i spansk skritt också! Kolla här:







Matte tycker att det roligaste tricket är ligg, varför vet jag inte men jag gör det så gärna!






/Oden

Fler bilder från i söndags!

Jaaaa, här kommer ännu fler bilder, håll till godo!
















Vi är inte alltid smidiga, men vi gör vårt bästa!


Ofrivillig kram?

/Jessica

Härliga skogsturer!

Igår efter att mamma hade fotat oss när vi tricktränade gav vi oss ut på en härlig skogstur, både jag och prinsen älskar att komma ut i skogen! Jag lät Oden sträcka ut sig i en lång och härlig galopp. Ridvägarna här intill nya stallet är fantastiskt fina och inbjuder verkligen till trav och galopparbete, härligt! Kvällen avslutade jag med grillat hos grannen. Idag hade jag praktik fram till lunch och därefter cyklade jag till stallet för att mocka och luncha prinsen. När jag var klar med allt stallpyssel tog jag en skrittrunda barbacka, mest fri skritt på långa tyglar men jobbade även lite med öppnor och skänkelvikningar som fungerade finfint! Vi var ute ca 25 min och hann precis in i stallet innan regnet kom. Ikväll har jag jobbat och nu väntar sängen...


Omgivningen här i Lekaryd är fantastisk!


Det tar på krafterna att ligga på topp!

/Jessica

Bildbomb - ligg

Här kommer de senaste liggbilderna :)












Beröm!!!















Det var Elins foton, nu kommer mammas!















Jag har hur många bilder som helst, men nu har ni fått se en del av dem! Vad tycker ni? :)

/Jessica

Hämta hinken

Godmiddag! Här kommer bilder på när prinsen apporterar!








Oj, hinken börjar visst bli lite utsliten!




Till dig matte!

Foto: Elin Bengtsson. Nedan kommer hämta-hink-bilderna som mamma tog i gårdagens eftermiddagssol!











Foto: Karin Jacobsson Cadbrand

/Jessica

BILDBOMB - ridbilder

Idag har jag haft fullt upp med praktik, stall, ridtur och grillning, är helt slut nu! Här kommer nu gårdagens ridbilder!!! Trickbilderna och kvällens bilder som mamma tog kommer upp under morgondagen, håll utkik!





































Foto: Elin Bengtsson

/Jessica

Tidsinställt :)

Godmiddag! Nu är jag på praktiken (förmodligen i matsalen), och när jag väl är hemma i eftermiddag igen blir det snabbt ombyte och sedan upp till stallet. Mammi kommer och hälsar på mig och prinsen!


Jag bjuder på en bild från igår så länge, vi hörs ikväll igen!

/Jessica

Smakprov!

Här kommer lite smakprov från kvällen, i morgon efter praktik och stall lovar jag en massa bilder, om ni vill se?








Tack snälla Elin för sällskapet och alla bilder!

/Jessica


Ikväll...

kommer det en gullig tjej som ska fota mig och Oden, både när vi rider och trickar! Ska bli skoj, weee! Tjejen heter Elin och rider hyresvärdens ponny en del. Oden klagar nog inte, han gillar ju att visa upp sig, precis som matte!

På tal om att visa upp sig fick jag ett mail häromdagen angående en eventuell uppvisning här i närheten, spännande! Jag berättar mer om det när jag vet mer!


Min favorit <3

/Jessica

FILM - Nellie och Oden

Här kommer en liten filmsnutt från dagens aktiviteter!



/Jessica

Oden - läromästaren!

Idag bjöd mina snälla hyresvärdar mig på middag, jättegott var det och jag är oerhört tacksam! De flesta vet ju att jag inte är vidare bra på matlagning, och även om jag kan lite tycker jag det är så tråkigt! Efter maten cyklade jag till stallet och mockade samt fixade med prinsens mat. Sedan red jag ner till huset där jag bor, arbetade lite lösgörande i paddocken innan grannflickan Nellie fick rida. Oden skötte sig fantastiskt bra och verkade förstå att han hade en mindre van ryttare på ryggen. Innan vi red tillbaka till stallet tränade vi lite trick. Oden gick klockrent i spansk skritt, samt la sig ner på kommando. Nellie fick också prova på lite, efter en stund följde prinsen henne riktigt fint, det var en fröjd att se!


Oden och Nellie.


Duktiga!


Följer Nellie fint, det ser dock ut som att han ska slå knut på sina ben ;)


Liten och stor...

/Jessica

Andra hästar!

Tänkte ni kanske skulle tycka det var skoj att se bilder på mig när jag rider andra hästar än Oden? De flesta bilderna har några år på nacken. Jag skulle kunna lägga ut ännu äldre bilder, från den tiden då jag fortfarande red shettis, hihi! Fast då måste jag först scanna in lite bilder från mitt fotoalbum, vad säger ni om det? :)


Figo - Ridskoleponnyn jag aldrig glömmer!


Figo och jag tävlade både lokal dressyr och lokal hoppning.


Boppen - Förmodligen den finaste och bästa ponnyn jag någonsin ridit!


Boppen och jag tävlade lokal dressyr.


Dante - en ponny från Gemla som jag fick låna på Fest-med-hästtävlingen (vi red en slags bruksbana).


Nordsvenska brukshästen Opus - godkänd hingst!


Opus.


Ariette - min mosters fd häst som gått medelsvår dressyr.


Ariette och jag startade en lokal dressyr i Värnamo.


Slutligen kom min Oden in i bilden och jag var som frälst! Aldrig kommer jag att lämna dig min bästa vän!

/Jessica

Fredag, jihooo!

Idag har jag hunnit skriva 2,5 sidor på mitt arbete, mockat, pysslat i stallet, ridit, duschat, ätit och ska nu köra till jobbet. Här går vi inte rastlösa! Idag var Oden och jag ute på en skrittur själva genom byn, det gick superfint och prinsen var lika lugn som vanligt. Ikväll efter jobbet väntar tacos och någon öl hos grannen, jag längtar!!!


Grannflickan skrittade av Oden häromdagen när jag var hemma (där jag bor) och provred paddocken!

/Jessica

FILM - Dagens trickträning!

Annica var snäll och filmade mig och Oden när vi tricktränade lite i paddocken i förmiddags efter vår barbackatur!



/Jessica


Så var det torsdag!

Oj vad tiden går fort, snart har prinsen bott i nya stallet en vecka, eller ja till helgen blir det en vecka! Han verkar trivas fint med i sin mysiga box, stora hage, och med alla hästkompisar som bor i stallet. Jag själv trivs också, allra bäst är det att kunna gå/cykla till prinsen! Nu är frukosten intagen och jag ska cykla upp och mocka samt rida en liten sväng innan jag måste hem och duscha för att sedan köra till universitetet och slutligen till jobbet ikväll. Jag går inte rastlös om dagarna i alla fall ;)


Gammal bild - Men så här ser Oden ut i princip varje dag när jag tar in honom. Det verkar vara bland det bästa han vet, att rulla sig hundrasjuttioelva gånger i leran varje dag...söthäst!

/Jessica

Lördagens hästkrönika i Smålandsposten

Jag blev jätteglad när jag läste krönikan, tyckte den var bra och välskriven! Jag tror inte att den finns på nätet så jag visar två bilder här, kanske ser ni något! :)





/Jessica

Sovmorgon

Idag gav jag mig själv en välförtjänt sovmorgon eftersom jag hållit igång ganska bra de senaste dagarna, det var superskönt att ligga kvar och dra sig lite extra! Nu har jag druckit kaffe och ätit skinksmörgåsar, gott. Om en liten stund ska jag ta min blåa cykel och trampa upp till stallet. Det lutar lite uppför hela vägen dit och är det motvind som det har varit de senaste dagarna så är det ganska tufft trots att det inte är en lång sträcka, men jag får ju både motion och kanske lite muskler, haha! Oden får vila idag, hovslagaren kommer ju om en stund och jag ska pyssla lite i stallet innan dess. Vad ska ni hitta på denna onsdag?


Oden i sin hage i måndags


Lunchmys igår


En del av prinsens hage

/Jessica

Effektiva jag

I förmiddags var jag i stallet och mockade, fixade höpåsar samt bytte vatten i hagen. Sedan blev det en lugn skogstur med Annica, lite trav, mest skritt. Vi var ute ca 45 minuter, jag var tvungen att skynda hem för att äta och duscha. Klockan 13.15 skulle jag infinna mig på universitetet, det gjorde jag också! Seminariumet gick fint och på hemvägen stannade jag till på City Gross och handlade lite mat och en säck morötter. Nu ska jag alldeles strax köra till jobbet, hard work work! I morgon kommer hovis för att ge prinsen nya pjucks, nice!


En av gårdagens bilder - från Annicas blogg

/Jessica

Stall och "ohästiga" ärenden!

Idag har varit en lång men otroligt bra dag! Det började med synundersökning i stan kl 9.00. Jag behövde lite starkare linser, 0,25 mer på varje öga så det var väl överkomligt. Sedan styrde jag volvis mot universitetet där en föreläsning väntade. Vid lunchtid körde jag till prinsen som fick sin lunchmat. Jag själv passade på att laga lite lunch här hemma innan jag bytte om och cyklade upp till stallet. Där träffade jag Annica (en gammal kompis från ridskoletiden). Hon har ett tjusigt sto som bor i boxen bredvid min Oden (jag tror prinsen gillar sin nya tjejkompis). Det känns skoj att träffa gamla vänner som man varken sett eller pratat med på väldigt många år, plötsligt är man stallkompisar igen, världen är allt liten! :) Innan jag skulle ut och rida ville Annica se Odens berömda trick, självklart fick hon det! Oden verkade lite snurrig till en början (han hade ju aldrig varit i den här paddocken), men efter en liten stund fick jag till och med honom att ligga ner på kommando, två gånger! Jag blir lika stolt varenda gång eftersom vi inte tränat ligg särskilt länge. Efter vår lilla "uppvisning" gav jag mig ut på en ridtur genom byn och över järnvägen. Oden skötte sig exemplariskt, han var lika lugn som alltid, trots att allt är nytt för honom.


Jag lånade en av dagens bilder från Annicas blogg

När jag var klar med allt i stallet körde jag till mormor och morfar där en tallrik mat väntade, mums! Min mormor är verkligen bland de bästa kockar jag vet! Min morfar är kanske inte någon höjdare på mat, men däckbyte, det är han grym på! Vi hjälptes åt att byta till sommardäck på min bil samt tvätta vinterdäcken. Tror ni att min dag slutade här? Nej, jag körde till Alvesta där jag tvättade bilen (hade en gratistvätt tillgodo) samt köpte mat som jag bjöd mamma på. Vi diskuterade lite skolarbete och annat, mysig kvalitetstid med andra ord! På hemvägen stannade jag till hos min granne/kompis som bjöd på en kopp kaffe samt kollade så att alla lampor på min bil fungerade som de skulle (efter biltvätten fick jag ett felmeddelande om lampfel, efter ett tag försvann dock felmeddelandet, men jag ville ändå vara säker på att allt stod rätt till, det gjorde det). Nu är klockan mycket och jag ska hoppa i säng. I morgon väntar stall, universitet och jobb. Godnatt!

/Jessica

Gårdagens körning och dagens ridning

Gårdagens uppdragskörning gick jättebra, Oden skötte sig bra som vanligt, min coola prins! Vi bestämde att Oden skulle få flytta till sitt nya stall på eftermiddagen igår efter körningen när vi ändå var ute och körde honom i transporten. Han tog allt med ro och verkade tycka det var spännande med massa nya hästkompisar. I morse var jag där och släppte ut honom för att se att allt gick lugnt till. När jag närmade mig prinsens box såg jag att han hade fullt med spån i pälsen, det tyder på att han legat och sovit, det känns superbra och lugnande för matte! I eftermiddag var vi ute på en ridtur i skogen med grannen. Det blev lite trav men mest skritt, helt lagom idag!








Oden vill inte vara med på bild :)


Prinsen i nya stallet och med nya regntäcket




Grannpojken - Odens nya skötare? ;)

/Jessica

Lokaltidningen


Linslöss? Kolla här!

/Jessica

Lång fredag!

Puh, säg vad jag inte har gjort idag! Jag började dagen med att köra in till bilprovningen för att besiktiga den nya bilen, jag chansade och skrev in mig i drop in-kön. Det visade sig att jag fick vänta 2 timmar innan jag fick köra in och få bilen kollad. Den gick igenom så det var värt att vänta, det känns skönt att ha det gjort! Därefter åkte jag till stallet och mockade, fixade höpåsar samt bytte vatten hos Oden, inne i boxen och ute i hagen. Morfar och hans bror hade vägarna förbi stallet precis när jag jag var där och pysslade, och självklart ville de se Odens "berömda" trick. Oden visade hela sitt register på ett utomordentligt sätt, mest imponerad blev morfars bror av att se Oden ligga på kommando. Senare blev det smörgås och fika som mormor snällt bjöd på innan morfar och jag gav oss ut en sväng med träningsvagnen. När vi var tillbaka i stallet igen kom min granne och hjälpte mig att lasta hö och grejer som vi sedan körde till nya stallet. Efter att ha tömt släp och bil på grejer körde vi tillbaka för att hämta rockarden. Då var klockan ca 17.30 och vi kände hur magarna skrek efter mat. Det blev en tur till Alvesta för att inhandla mat och godis som sedan avnjöts framför TV:n där vi blev sittandes fram till ganska nyss. Det tar på krafterna att hålla igång hela dagarna! Nu väntar sängen!

Här kan ni förresten läsa och se fina bilder från MILA, längst ner finner ni mig och min prins-Oden!


Text & foto: Inger F Andersson

/Jessica


RSS 2.0