Fullspäckad dag!

Idag har det verkligen varit fullt upp....igen! Det började med praktik 8.00-15.00, sedan biblioteket, därefter stallfix plus en ridtur på åkern, ner till macken för att få bildäcket lagat, vidare till mormor och morfar för att stilla hungern, ljusparty hos grannen ikväll och nu har jag precis sjunkit ner i soffan. Jag känner mig verkligen inte lat efter denna dag... Oden gick ganska fint, det var lite svårt att komma åt honom ordentligt eftersom han var superladdad och helst av allt ville galoppera hem till stallet. Med tanke på att det blåste också är jag nöjd med dagens pass!

Här kommer lite bilder från gårdagen! Foto: Emma Norén http://fotografemma.com/Fotograf_Emma/Start.html


     
    

      

   

/Jessica

Underbara söndag!

Nu är jag helt slut och kommer somna hur lätt som helst efter att ha hållit igång hela långa dagen! Jag började med frukost och morgonfika hos Emma, därefter gjorde vi stallet. När det var klart hämtade jag prinsen och gjorde en fin inbakad fläta i manen inför dagens fotografering samt broddade runt om. Han fick även ha sina blåa lindor på sig då jag tyckte de var snyggare än hans benskydd och snyggare än de vita lindorna nu i all snö, plus att de blåa matchade min jacka lite grann :) Sedan bar det av ut på åkern jämte paddocken och hagen. Vädret var som gjort för att fotografera i idag och Oden var på bra humör som vanligt. Vad ska vi nu ha dessa foto till då? Ja, jag har ju inte skrivit det tidigare men vi ska (om allt går som planerat) åka till Mila-Mässan i Jägersro, Malmö den 26 mars och göra uppvisningar åt FNH Skåne (Föreningen Nordsvenska Hästen i Skåne) samt representera rasen. Oden kommer under dagen att få stå i en monterbox, ungefär som han gjorde när vi var på Eurohorse förra året. Några av dagens bilder ska jag nu maila till FNH Skåne för att de ska kunna använda dem i sin reklam inför Mila. :) Mila är en stor lantbruksmässa som arrangeras vartannat år. Ni kan läsa mer om Mila på deras hemsida: http://milamassan.se/

Eftermiddagen spenderade jag hos mormor och morfar vilket var jättemysigt som vanligt. Smörgåstårtan var supergod, likaså efterrätten (min mormor är grym på allt som har med mat och bakning att göra). Efter några timmar åkte jag tillbaka till stallet för att ta in lite hästar och pyssla och dona. Dagen avslutades med pizza i Emmas och Fredriks soffa...


Foto: Emma Norén http://fotografemma.com/Fotograf_Emma/Start.html
Smakprov från dagen, fler bilder kommer!

/Jessica

Morgontrött...

Tänkte bara titta in och säga godmorgon! Jag är hur trött som helst, har nyss stigit upp... Hur som helst ska jag peta i linserna, sätta mig i bilen och köra till stallet, det kommer bli en bra dag! Jag kan passa på att gratulera mormor och morfar, de har 40-årtig bröllopsdag idag! Det blir smörgåstårta hos dem i eftermiddag, mums! Vad ska ni hitta på idag?


Jag piggnar säkert till när jag får träffa prinsen, han ger mig så mycket energi och glädje!!!

/Jessica

Det är fullt ös! Jag har inte varit hemma ...

dsc01189 (MMS)

Det är fullt ös! Jag har inte varit hemma sedan i morse så det får bli mobilblogg nu ikväll! Vi har firat lillebror och sitter nu och tittar igenom gamla fotoalbum. Idag har Oden agerat moraliskt stöd åt Hlin 2 år, som tömkördes för första gången i sitt liv. Det gick jättebra! Vi tömkörde ett par varv på gårdsplanen. I morgon ska vi ev ta lite bilder, till vad får ni veta i morgon! Hoppas ni har en fin kväll /Jessica


Godmorgon världen!

Nu sitter jag i min soffa med en kopp kaffe, en skål med fil och müsli samt två mackor. Det gäller att ladda upp ordentligt när man planerar att vara ute i stallet några timmar! Vad dagen har att erbjuda återstå att se, jag har inte dirket bestämt om jag ska rida eller tömköra. Vi får se hur underlaget ser ut!

Förresten det känns riktigt roligt att antalet bloggläsare ökar för varje dag som går, fortsätt så och kommentera mera!


Vad vill ni veta om oss? :)

/Jessica


En "hästig" lördag!

Jajamen, det ska det bli men först några timmars sömn! Zzzz... Kommentera gära om det är något speciellt ni skulle vilja läsa om här i bloggen, utöver det jag skriver om vardagen och vår träning! :)


Känner ni igen honom?

/Jessica


Just nu sitter jag i soffan och försöker f...

dsc01143 (MMS)

Just nu sitter jag i soffan och försöker förstå mig på alla funktioner på blogg.se. Man kan visst mobilblogga (nej jag visste inte det, fick reda på det häromdagen, haha), jag testar med denna oehört fina bild på prinsen och mig från förra veckan! Godnatt! / (O)tekniska Jessica


Lite trickträning

I eftermiddag efter att ha fixat stallet tränade Odis och jag lite trick. Jag valde att vara i boxen eftersom paddocken är omöjlig med all hård snö, i boxen är det mjukt och fint underlag, plus att jag kan ha honom lös utan att han kan gå iväg. :) Det vi håller på med nu är ligg som vi började träna i somras. Oden är duktig och börjar förstå vad jag är ute efter, på kommando sänker han huvudet fint och krafsar lite med hoven. Vi tar små steg i taget och jag berömmer så fort han tar ett steg i rätt riktning. Det gäller att ha tålamod och inte stressa. Oden är väldigt lättlärd och eftersom han redan kan buga, bergsgeten, vinka och lite spansk skritt tror jag inte att det kommer dröja länge innan han förstår mina kommandon för ligg :) Det bästa av allt är att det verkligen syns att han tycker det är kul och försöker gång på gång!


I somras :)

/Jessica

En fredag

Jiho det är fredag, det är nog veckans bästa dag! Yes, nu har jag som ni ser lärt mig hur jag lägger in bild i sidan tillsammans med en presentation! Jag skulle aldrig begripa mig på hur man gjorde om det inte var för att Frida: http://kaloescha.blogg.se/ hjälpte mig, tack!

Nu ska jag köra in till stan och köpa en ny hårfön, med sådan där tratt som är till för lockigt hår. Alltid är det något! Därefter bär det av till stallet och Oden, få se vad vi hittar på idag! Rapporterar senare :)


Min morfar och Oden, visst är de bra?!

/Jessica

Sol, stall och nya lockar!

Trots att jag inte hade några direkta tider att passa i morse tog jag mig upp strax efter 8.00 (vilket är tidigt för att vara jag). Jag åt en god frukost och hävde i mig en stor kopp kaffe innan jag körde ut till stallet. Jag kände mig så pysslig och glad eftersom solen strålade så jag mockade 7 boxar och fixade med mat till alla pållar. Därefter tog jag en tur på prinsen med bosalen. Han lyssnade jättefint! :) Ibland känns det som att jag skulle kunna rida utan träns/huvudlag eftersom han följer vikthjälperna så bra, men det känns ganska säkert att ha något att ta tag i om det skulle hända något. Även Oden kan bli rädd, det händer inte ofta men han är ju en häst han också :)

Efter dagens timmar i stallet körde jag till Alvesta och frisören, hon skulle permanenta om mitt hår eftersom det knappt tog sist. Denna gång använde vi mindre spolar och det känns faktiskt mycket bättre, lite ovant såklart men jag ska nog vänja mig! Nu ska jag inta soffläge...

 
Efter dagens ridtur!

/Jessica


Iiiiiihhh!

Igår läste jag något som först gjorde mig jättenervös, nu tror jag att jag har omvandlat den känslan, istället känner jag mig taggad! Yes!


Vi har gjort det förut! =)

/Jessica

Amor


Vet du om att du är mitt ALLT?

/Jessica

Tömkörning

Igår var jag i stallet hela långa kvällen, mys! Det blev en tur på åkern i mörkret (som jag trodde). Oden var superpigg, lite stark och tittig, det fanns ju nattmonster bakom träden! Efter lite trav och galopp slappnade han av fint, då var vi båda nöjda och traskade mot stallet igen. Idag har jag spenderat dagen på universitetet för att sedan köra direkt till stallet. Väl där insåg jag att jag hade glömt stalljackan, jag såg nog ganska loj ut i mina pösiga, blåa träningsoverallsbyxor och svart skinnjacka, men vem bryr sig på landet?! ;) Jag hann med att tömköra Odisen en snabbis i paddocken och på gårdsplanen. Han var superlydig och var verkligen koncentrerad. Det blev inget långt pass men det var bättre än inget alls! Nu har jag precis slukat i mig maten och ska gå över till kaffet innan postverket kallar...hektisk dag men jag är glad ändå :)


Åh vad jag vill ha sommar så vi kan fortsätta vår träning i paddocken, nu går det knappt så knöligt och hårt som det är...:(

/Jessica

Tempo!

Idag är det högt tempo trots att det bara stod ett måste på schemat, seminarium 8-12. Därefter blev det storhandling på City Gross, jag hade faktiskt kundvagn vilket kändes lite "Svensson". Jag brukar klara mig fint med en liten korg... Hur som helst köpte jag en dunk B-vitamin till Oden så han klarar sig ett bra tag framöver, samt en plastbox där jag kan ha alla mina benlindor, perfekt! Det blev inga mer "hästiga köp" utan en massa mat till mig, nu är frysen så full att den knappt går att stänga...ooops!

Nu ska jag köra till Alvesta och göra lite ärenden innan det bär av till stallet. Jag hade planerat att spendera hela eftermiddagen hos Oden men det får bli seneftermiddag och kväll istället, det blir inte alltid som man har tänkt sig! Skogstur är inget att tänka på eftersom det lär bli mörkt innan jag sitter till häst, däremot kanske vi tar en sväng på åkern! :)


Vi för nästan exakt ett år sedan, 26 januari 2010...

/Jessica


Över...

Äntligen är denna dag över, den gick ganska fort och smärtfritt. Jag hade en supertrevlig lunch med en av mina finaste vänner, det gjorde att resten av dagen kändes himla lätt! Att jag dessutom hann prata lite häst ikväll gjorde inte dagen sämre! Odis mådde finfint och var nog bara glad för sin vilodag, vi har ju varit himla effektiva med ridningen de senaste fem dagarna. I morgon hoppas jag på en skogstur, men kanske är det fortfarande jätteisigt på grusvägarna där vi brukar vara, i så fall är nog åkern det enda lämpliga alternativet.



/Jessica

Stressdag

Huu, jag gillar inte dessa dagar då jag först ska in till universitetet, sedan till stallet och slutligen jobba kväll! Jag hinner inte rida idag utan bara mocka, vattna, fixa mat och borsta av pålle. Det är inget vidare att behöva stressa när man är i stallet... Därför älskar jag helgerna när jag kan spendera nästan hur många timmar jag vill på jordens bästa plats :) Morgondagen blir bättre, då har jag seminarium mellan 8 och 12 sedan är jag ledig hela eftermiddagen och kvällen, jihoo! Hoppas ni får en bra dag!


Så här mysigt bor Oden :)

/Jessica


Mångsidiga Oden

 

 

För att du gör alltid ditt bästa!

/Jessica

Slut på helgen...

Huanamej, det sägs att man ska vila sig under helgen för att orka med den kommande veckan, pyttsan! Vi har gjort helt tvärtom. I lördags fixade vi stall på morgonen, sjöng lite med kören på förmiddagen, red Oden, tränade trick, smörjde träns, grimma och skor, fikade hos mormor och morfar, hälsade på kossorna, handlade och lagade mat för att sedan avsluta dagen på soffan framför televisionen. Det var verkligen inte svårt att somna efter alla aktiviteter. Idag har jag smörjt sadel och sele, agerat hästhållare åt veterinär och fotograf, samt ridit Oden på åkern. Han har varit superlydig och blir mer och mer känslig för vikthjälperna. I helgen har jag ridit barbacka och med bosal (bettlöst) vilket har fungerat riktigt bra. Det känns faktiskt ganska lätt att "styra" nu...


Bosal

I veckan väntar tre skoldagar och två kvällars jobb, en lagom jobbig vecka helt enkelt. Nästkommande två veckor blir lite värre, då ska jag ha praktik, heltid 8-15 vissa dagar och 8-17 andra dagar, samt jobb tre kvällar vardera vecka...puuh, men det ska nog gå fint. Jag hoppas jag hinner motionera prinsen en hel del i alla fall! Nu väntar tv och kanske lite plugg innan sängen kallar...


Min häst gillar lila :)

/Jessica
 


På gång!

Det finns en del som kanske händer framöver, skojigt! Oden längtar som bara den (det har han skvallrat om till damen på andra sidan staketet, Hlin), hehe! Häng med i bloggen så får ni se hur allt går!

Det blev en härlig skrittur i eftermiddags, solen sken och vi hade det bara gott! Att sol kan få en på så bra humör, konstigt! Förresten vad vill ni läsa om framöver? :)


För att vi vill ha sommar NU!

/Jessica


Stalldags!

Japp, om bara några minuter ska jag köra till stallet, är precis hemkommen från dagens föreläsning om IUP (individuell utvecklingsplan) och åtgärdsprogram, intressant? Ja faktiskt! Det verkar som att innehållet i denna kurs är mer givande än förra, kul! I eftermiddag blir det nog en ridtur med Emma, äntligen! Det var ett tag sedan vi var ute ihop. Många gånger är det svårt att matcha tider när man jobbar och pluggar, men idag hoppas jag på en lite längre, mysig tur! Oden behöver det verkligen, de senaste dagarna har han varit tokpigg, men pga underlaget (is osv) har vi inte kunnat motionera så mycket som skulle vara önskvärt. Hoppas det blir vår snart, väldigt snart!


En av gårdagens (o)charmiga bilder...Har jag fått en "drakhäst"??

/Jessica

Ny blogg!

Eftersom hemsidan läggs ner nästa vecka startar vi en enkel blogg istället! Ni kommer att kunna läsa om allt från vår dagliga träning till tävlingar och uppvisningar! Just nu håller jag på att försöka förstå mig på hur allt fungerar här på blogg.se, det krävs tålamod...

Följ oss och kommentera gärna!




/Jessica

RSS 2.0