En prins och hans tjej...










Oj vad gör jag? Ser ut som jag försöker lära Oden att dansa...






Min häst var ren innan vi tränade ligg...





Foto: Elin Bengtsson

Fler bilder kommer när fotografen skickat dem till lilla mig...

/Jessica

Kärlek till en prins...



Foto: Elin Bengtsson

Vill ni se fler foton från kvällen?

/Jessica

Tuffing


Fick den här bilden för ett tag sedan, från Mila-mässan. Oden läser reportaget om sig själv i lokaltidningen!

/Jessica

Sommardag

Härliga liv! Min första riktiga semesterdag har jag spenderat i solen vid sjön med underbara vänner! Jag kunde inte ha haft en bättre måndag!!! Prinsen fick vila idag eftersom det var supervarmt och han har ju ändå motionerats många dagar i rad nu. I morgon ska jag rida antingen på morgonen eller kvällen då det ser ut att bli ganska varmt under dagen. Jag kommer att ligga hemma vid sjön resten av dagen och bara njuta av livet!


Man kunde ha haft det sämre!


Vi blev minst sagt förvånade när vi träffade på detta gäng på parkeringen vid badplatsen. De var på resande fot från Bräkne-Hoby (Blekinge) och var på väg till westerntävlingarna som är nu i helgen på High Chaparall! Dit ska jag förresten på lördag och festa till det lite med Emma och co! Håll i hatten!

/Jessica

Midsommar

Jag har haft en riktigt bra helg! I fredags förmiddag förberedde jag mig själv och Oden för en långtur, vi red till Emma där vi skulle fira midsommar. Det var sammanlagt 6,7 km så det blev inte så långt som jag trodde från början! :) Väl framme parkerade jag Oden i en hage och själv gick jag in och bytte om för midsommarmiddag. På kvällen blev det grillat och fest. Igår (lördag) var det 30-årsfest och Oden och jag överraskade med att köra vagn, visa massa tricks och lät barnen rida lite i paddocken. Det var väldigt uppskattat och superroligt! Idag efter lunch red jag hem Oden till Lekaryd igen! Allt gick finfint!





Redo för hemfärd!

/Jessica

Torsdag, helg och SEMESTER!

Idag, kl 16.00 gick jag på min semester, underbart! Om en liten stund ska jag cykla till stallet för att motionera prinsen, plocka blommor och bara mysa! Oden och Irja fick en ny hagkompis igår, en vit ponny. Ihopsläppet gick bra, men Oden jagade nykomlingen lite. Jag tror han ville visa att Irja faktiskt var hans dam och ingen annans! Innan vi släppte dem igår var jag ute på en mysig körtur med Oden, han skötte sig oerhört bra och lyssnade på minsta lilla hjälp!





Ska bläddra lite i senaste Hästfocus! I nästa nummer kommer min artikel som jag nu håller på med! :)

/Jessica

På väg till Sjörup!

Nu sitter jag i bilen på väg till Tobbe Larsson!!! Jag ska agera journalist åt Hästfocus och intervjua deltagarna i Ponnyakuten! De håller på med inspelningen av säsong 3 nu! Jag ska även skriva ett reportage om allt som kommer i Hästfocus nummer åtta! /Jessica

Snart semester!

Igår red jag ut Oden med Annica och Frida, det blev en lagom lång tur med lite trav och galopp men mest skritt. I lördags blev det endast lite trickträning och skritt i paddocken eftersom jag hade varit på rally hela dagen. Nu är det måndag igen och ikväll väntar jobb fram till klockan 05.00 i morgonbitti, sedan återstår två dagpass, onsdag och torsdag, därefter har jag SEMESTER! Underbart, fantastiskt, härligt och jättejättejätteskönt! Nu ska jag cykla till prinsen och rida en liten runda i skogen, han avmaskades igår! :)


<3

/Jessica

Pampas

Igår red jag Louises häst Pampas i paddocken. Jag har ridit ut honom en del i skogen tidigare, men det var bara tredje gången jag satt på honom i paddocken, så med tanke på det var jag jättenöjd med hur det gick. Pampas var jättepigg och hade oerhört mycket energi så jag fick kämpa hårt för att hålla ihop honom. Traven är stor och luftig och jag har väldigt svårt att sitta ner i den. Kanske är det också för att jag är van vid min "soffa", Oden! ;) Men jag ska träna och skaffa mig mer magmuskler så att jag en dag orkar rida honom ännu bättre!














Första medhjälparen är alltid lika lycklig ;)




Okej, jag bjuder på denna bild... Är det så här ett galoppombyte ska se ut eller?! Hahaha, taggad häst! :)

/Jessica

Var är du prinsen?

Idag när jag kom till hagen såg jag inte min prins, jag blev jätterädd o ropade efter honom. Då ser jag ett huvud höja sig från ingenstans i gräset! Där låg min klump och vilade middag i det höga gräset, älskade häst!

 





För övrigt så har jag varit ute och kört en sväng med träningsvagnen ikväll. Oden var pigg och lycklig, som alltid när han kommer ut i skogen!

/Jessica

Arapaho

Jag har turen att få rida flera olika hästar i det stallet Oden bor i nu! Det är så otroligt roligt, nyttigt och lärorikt! Här kommer några bilder från i tisdags då jag satt upp en stund på Matildas Arapaho! I helgen ska jag passa Louises Pampas. Jag planerar ett paddockspass och ett skogspass. Självklart ska jag motionera min prins-Oden också. Någon av dagarna tänker jag ta ut vagnen och köra en sväng!















/Jessica

Fotodag i stallet

Igår efter jobbet blev det en ganska lång tur i skogen med Lousie och Pampas. Därefter körde vi till Alvesta för att hämta mat som vi sedan avnjöt i gräset utanför stallet. Lite senare på eftermiddagen var det fullt ös i stallet, hästar flätades och lindades. "LillaElin" var ute och skulle fota! Bjuder här på lite Odenbilder!



























Foto: Elin Bengtsson

/Jessica

För att jag älskar min prins!



Foto: "SomvanligtElinBengtsson"

/Jessica

Sorry...

för dålig uppdatering, men jag jobbar natt och sover dag känns det som, puuuh! Jag slutade 04.00 i morse, somnade ca 06.00 och for upp igen vid 11.30. I fredags fick prinsen en vilodag eftersom jag jobbade torsdag natt och fredag kväll och var supertrött. I lördags red jag Pampas åt Louise, "LillaElin" red med på Oden och Frida på Suppe. Det blev en lång och härlig skogstur med mycket galopp och lite småskutt över pinnarna på ridstigen. Lördagkvällen spenderades hos mammi och pappi som bjöd på god mat. Senare kom "StoraElin" och höll mig sällskap medan jag drack öl och väntade på bussen som skulle gå till stan. Väl i stan träffade jag en gammal vän som jag inte umgåtts med på länge. Det blev öl, prat och Subway innan det var dags att åka med bussen till Alvesta igen och därifrån ta cykeln hem till Lekaryd. Det var inte helt oväntat att jag skulle sova länge på söndagen, kl 14.30 klev jag upp ur sängen, åt frukost, cyklade till stallet och red ut barbacka på prinsen, och kl 18.00 började jag jobba. Idag pallrade jag mig upp i lite vettigare tid och har hunnit med en lång skogstur med Matilda och "StoraElin". Vi upptäckte nya vägar och stigar i skogen, mysigt! Efter stallet bar det av till stan för lite shopping och mat! Nu sitter jag här i soffan och måste gå och lägga mig närsomhelst för att orka upp till jobbet kl 05.00 i morgon. Jag slutar redan kl 11.00 dock, vilket är skönt. Efter lunchen blir det stallet för att motionera prinsen. På kvällen kommer veterinären, Oden ska nämligen få sin årliga vaccination!


Favorit i repris...

/Jessica

Bara för att vi gillar bilder - 6 juni















/Jessica

Körtur igen!

Det blev en liten tur med vagnen idag igen eftersom Louise och Lucas ville åka, inte mig eller Oden emot! Oden älskar att dra vagn och har hela tiden öronen spetsade, han verkar lycklig! Vi körde en kort tur på ca 30 min, men det blev ganska mycket trav. Prinsen behöver ju springa av sig lite gräsmage, hihi! Nu efter dusch och mat väntar jobb, huuu, tur att jag har semester snart! :)







/Jessica

Cyklar till prinsen



Ikväll och inatt blir det jobb igen...

/Jessica

Igår och idag

Igår red jag prinsen barbacka runt Hanaslöv. Det blev en hel del galopparbete och Oden var pigg och lycklig som vanligt! Han gillar att komma ut i skogen! Efter ridturen fick han stå inne i boxen några timmar och vila från både gräs och sol. Vid 18-tiden körde jag till jobbet där jag spenderade både kväll och natt. Det gick fint trots att det var den första jobbnatten på väldigt länge. Jag var däremot jättetrött när jag kom hem och sov till 14.30 idag. Efter att ha ätit frukost, handlat mat och bytt om tog jag, Frida och Oden en körtur med träningsvagnen. Det blev en ganska lång och mysig tur på grusvägarna. Väl hemma igen mötte vi glassbilen, jag körde och hämtade plånboken och vände sedan tillbaka till glassbilen och gjorde lite fynd. Tjejen som körde bilen var minst sagt lite förvånad över att vi kom med häst och vagn och köpte glass, roligt tyckte jag!


Inte från idag, men ändå :)

/Jessica

Lite smakprov från gårdagen!















/Jessica

Ledtråd...

Kolla vad vi lastade av från släpet idag...



Vill ni se fler bilder från dagen???

/Jessica

BILDBOMB - Del 2

Okej, här kommer resten av gårdagens bilder, håll i er!

































































Foto: Elin Bengtsson

/Jessica

BILDBOMB - Del 1

Idag har Elin varit med ute i stallet igen, äntligen! Det var ett tag sedan, eller nej, vi red ju ihop förra helgen, men idag har vi fotat en massa, och DET var längesedan! Det blir så mycket roligare att uppdatera bloggen när man har nya fina bilder! Vi red barbacka runt Hanaslöv, jag på Line, Elin på Oden och hennes kompis på sin häst. Därefter tränade jag lite trick med prinsen min för att sedan spola av honom med slangen. Lite svalka gör gott i värmen! Sedan fick han gå ut i hagen och bli fotograferad innan vi åkte hem och pysslade med alla bilder! Vi har haft en bra söndag med andra ord! I morgon ska vi förhoppningsvis ut och köra med maratonvagnen, kul!

























































Foto: Elin Bengtsson

/Jessica

Den som väntar på något gott...



/Jessica

"Ohästigt" men ack så viktigt!!!

Min moster arbetar på NTF (Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande) och de driver just nu en kampanj som heter Körklar. Kampanjen handlar om alkohol, trafik och "dagenefterkörning". Jag hjälper till att sprida information om deras hemsida. På hemsidan finns en tävling där man bland annat kan vinna en lyxmiddag! Så ni som läser min blogg, gå in på hemsidan och tävla!!! Vem vet, kanske är det just du som vinner en middagsupplevelse värd 3000 kr? Hjälp mig gärna att sprida länken till sidan, till exempel via facebook!





TÄVLA HÄR!

/Jessica

Röd dag betyder inte alltid vila!

Idag har det varit fullt ös, från morgon till kväll! I förmiddags körde jag till stallet och flyttade över pållarna från sommarbetet till vinterhagen. Sedan bar det av till mormor där jag hjälpte till med veckostädningen. Badrummen och golven brukar vara mina områden! Efter lite enklare lunch tog jag morfar med mig och körde till Tyrolen för att lämna lite broschyrer angående kampanjen Körklar. Därefter körde vi och hämtade morfars fina bil. Väl hemma i Lekaryd bytte jag snabbt om och cyklade till stallet, tog in prinsen, borstade, selade och satte för vagnen. Morfar kom och vi tog en härlig körtur med Oden! Ikväll bjöd mormor på lyxig kvällsmat i form av fläskfilé, nypotatis och kantarellsås, ooooooh vad bra jag har det!


Mina favoriter!


/Jessica

Gissa vad jag har gjort idag?!

Oj, nu kanske ni tror att jag har gjort världens grej, men nej så är det inte alls... Jag har kört Oden, själv, ensam, utan morfar, utan någon kompis! Jag är väl medveten om att ur ren säkerhetssynpunkt är det bra att ha med sig en medhjälpare, om något skulle hända. Det är dock inte det lättaste att lura med vem som helst till att åka vagn med mig varenda gång jag är körsugen. Efter att ha rådgjort med morfar (som faktiskt är hästägare) selade jag och satte för prinsen som var lugn som en filbunke. Det är en sådan härlig känsla, jag litar på Oden och det känns som att han litar på sin matte också! Älskade prins, ingen är som du!

Vi körde runt Hanaslöv och Bockaboda, det blev mest skritt och lite lugn trav på de fina grusvägarna. Ååååh vad underbart det är att komma ut med vagnen en solig kväll! När jag kom körandes och såg mig omkring i den Småländska omgivningen med sina stenmurar, röda stugor och kossor undrade jag för en sekund om jag inte befann mig på 1800-talet, det kändes inte alls som år 2011...


På skidbackens parkering går det utmärkt att köra lite serpentinbågar, backa och lägga volter!

/Jessica

RSS 2.0