Bildbomb från DM!!!

Här kommer de utlovade bilderna från söndagens DM! De kommer i ordning, dvs från banans start till mål!


En del av banan.
Det gäller att komma ihåg allt!


Funktionskontroll.
Då börjar vi!


Första "stationen", rygga i vinkel.
Mot nästa!


Vända i trångt utrymme!


Det var tajt!


Fokus!


Rider glatt vidare mot "bryggan"!


Hoppa av...
...och sedan upp på pålle igen!


Nästa station, gatubrunn. Hästen ska sätta minst en hov på plattan.
Lydnadshindret, ett spöke och ett paraply som hängde i ett träd!
Sedan följde tre halter, en i motlut, en på plan yta och en i medlut. Den första var 15 sek lång, den andra 30 sek och den tredje och sista var 15 sek.


Portar A-I (9 stycken)


Det gäller att inte riva ner några bollar!
Det var lite tajt!


Trava över träbro!
Hoppla!
Ta iiiiiii prinsen!


Flytta föremål (plastpåse med ölburkar).


Flytta hink!
Skritta över bommar


I mål!


Prisutdelning

Foto: Elin och mamma

/JessicaFöreläsning, stall och jobb

Ja, så ser mina dagar ut, mer eller mindre! Än så länge känns det jättebra med geografin! Jag har hamnat i en bra grupp med en bra lärare och jag har lärt mig otroligt mycket bara på två dagar! Som tur är så har jag inte så många heldagar på universitetet vilket innebär att jag hinner pyssla om prinsen extra mycket om eftermiddagarna innan det är dags för kvällsjobb på Posten.

Igår skrittade jag Oden barbacka i skogen ca 50 min. Jag brukar försöka komma ut och skritta honom dagen efter tävling eller uppvisning för att minska risken för träningsvärk och annan stelhet i kroppen. Idag däremot fick han en välförtjänt vilodag. När jag var klar med stallsysslorna passade jag på att läsa en del kurslitteratur innan jag jobbade några timmar under kvällen. Imorgon väntar föreläsning på förmiddagen och därefter stallet. Senare ska jag försöka köra till mormor och morfar en sväng. Jag ska även rensa lite bland söndagens tävlingsbilder och lägga ut en del på bloggen! Det vill ni väl? ;) 

 
Nöjd och stolt matte!

/Jessica


Det fina vandringspriset...

pryder nu en hylla i mitt vardagsrum!


Jag fick även med mig en fin bok där alla som vinner DM i bruksridning i Kronoberg skriver om sig själva och sin häst samt klistrar in lite bilder! En jätterolig idé! Hmmm undrar bara hur jag ska kunna välja bilder på mig och Oden, jag har ju gaaaaaaanska många bilder om man säger så! ;)

/Jessica

Bilder - utanför tävlingsbanan


Framridning...


Efteråt ville hon som hade hand om funktionskontrollen se några av Odens trick! :)
Självklart plockar vi upp spöt om matte "tappar" det!


Och så gör vi geten...

Foto: Elin Bengtsson

/Jessica

SM 2012!!!

Okej, jag släpper bomben! Jag VANN DM:et igår!!!!!!!!!! Jag är så oerhört lycklig och stolt över min finaste Oden som verkligen gör allt för mig! Inte nog med att jag vann, jag är även kvalad till SM i bruksridning 2012!!! Ännu en dröm har gått i uppfyllelse!


Fler bilder och resultat kommer!

/Jessica

Dagen jag aldrig glömmer...


Gäääääsp...jag är alldeles för trött för att skriva nu, har varit hemifrån hela dagen och är verkligen helt slut! Jag LOVAR att uppdatera er i morgon om dagens DM i bruksridning. Allt känns fortfarande ganska overkligt!!!!

/Jessica


Lite bilder från fredagens hoppning!
Min älskade Oden!

Foto: Elin Bengtsson

/Jessica

Vill ni se hoppbilder?!


I så fall kommer det inom kort :)

/Jessica

Kollakolla!


Igår hoppade vi lite för att checka av formen inför morgondagen! Prinsen var så lycklig över att få skutta lite, vi har nämligen inte hoppat ordentligt på över 1,5 år!

/Jessica

DM!!!

Iiiiih, kollakolla! :) Snart är det dags, ska bli superskoj!

STARTLISTA

Första start kl 10.00

1 Ev. efteranmälan

2 Zinita Ekfeldt Elvira Ard Ridn

3 Rolf Wester Flora Fjord Körn

4 Maria Wieslander Lizzy Fjord Ridn

5 John-Peter Lindberg Kalle NSV Körn

6 Matilda Svensson Vilgot Fjord 7 Ridn

7 Jerry Freij Carloz NSV Körn

8 Jessica Jacobsson Oden NSV Ridn

Lunch_________________________________________________________________

9 Maria Swanson Gullan Fjord 20 Ridn

10 Åke Petersson Crona Fjord Körn

11 Birgitta Karlsson Rimfrost NSV Ridn

12 Zinita Ekfäldt Elvira Arrd Körn

13 Sofie Alldén Lill-Frans NSV Ridn

14 Maria Wieslander Lizzy Fjord Körn

15 Hanna Gustavsson Simba Isl/Welsh Ridn


Vi flyttar föremål, bruks-DM 2009!

I morgon blir det en lugnare ridtur sedan ska morfar och jag hämta hö till vår prins! På lördag väntar (som alltid dagen innan tävling) packning, smörjning av all utrustning, tvättning av en styck häst mm!

/Jessica


Hovis, barbackatur och pyssel

I morse vid 9-tiden kom hovslagaren och fixade nya pjucks åt prinsen. Senare blev det en lugn skogstur barbacka. Oden kändes mjuk och behaglig, underbar helt enkelt som bara Oden kan vara!!! Idag har jag även hunnit med att fixa en bok till den första kursen i geografi, känns helt ok att jag är mer förberedd än vanligt. Väl hemma passade jag på att rulla upp alla lindor jag tvättat, samt lagade en linda där kardborren hade släppt lite. Innan mörkret gjorde sitt intåg letade jag och en vän efter kantareller, jag hittade 3 stycken... Suck det var ingen vidare utdelning! Jag tror bestämt att jag ska sluta gilla smörstekta kantareller, kantarellstuvning, ja allt vad det heter... Dumma svamp!


Jag kan om jag vill!


Nytvättat/Jessica


Fixat boxen!

Idag har jag fixat prinsens krypin! Nu är boxen jättemysig, städad, tvättad, massa ny spån, hö och nytvättad vattenhink full med kallt vatten! Kan det bli bättre? Jag tror knappast det! ;) Nu kan prinsen min flytta in när han behagar!

För övrigt fick Oden en vilodag idag eftersom hans sko satt så himla illa att jag fick plocka söm för söm för att få av skon. Hovslagaren kommer imorgon, ääääääntligen! Det har inte gått mer än 6 veckor sedan förra skoningen men Oden kan få lite taskigare hovar så här på sensommaren...

/Jessica

Ojojoj vilken helg...

Puuuuh, jag har hunnit med mycket denna helg, dock har jag inte haft en tanke på att uppdatera bloggen. Om jag ska vara ärlig så har jag inte ens suttit vid en dator! Ibland är det hur skönt som helst att bara strunta i allt vad dator och teknik heter och bara umgås med familj och vänner på tu man hand! I fredags tog jag en barbackatur i regnet på prinsen innan det var dags för att köra till Elin. Vi grillade, drack gott och gick sedan ner till öltältet i Moheda, det var ju Mohedadagarna i helgen. Som före detta Mohedabo får man ju snällt ställa upp! ;)På lördag morgon fick jag supergod och lyxig frukost innan jag körde till kyrkan för att kolla på lillaElins konfirmation. De var så duktiga och det var verkligen jättekul att se! Därefter bar det snabbt av till Ica där jag handlade sallad, kräftor, bröd mm. På vägen hem stannade jag till hos prinsen och pysslade om honom lite. Han fick en vilodag eftersom jag hade fullt upp och lite till! Vid 18-tiden på kvällen kom en del jobbarkompisar till mig och vi åt och hade det jättetrevligt. Senare på kvällen åkte vi till Moheda och kollade på Jay Smith, eller ja några av oss gjorde det och några (bland annat jag) nöjde sig med att sitta inne i öltältet och bara lyssna på honom. Kvällen var så lyckad, eller ja hela dagen var lyckad!!!Igår, söndag var jag ganska trött vilket inte var så konstigt efter en sådan fullspäckad helg. På kvällen kom lillaElin på sin moppe ut till stallet. Vi tog en lugn körtur med prinsen som verkade lycklig över att få komma ut en sväng. Vi fikade även lite innan vi åkte hem, kladdkaka som Elin hade bakat, gottgott!Nu är det måndag och om en vecka börjar plugget igen, då ska jag läsa geografi, spännande! Denna vecka jobbar jag bara måndag och torsdag kväll, så otroligt skönt! Det innebär att jag har massa tid för min fina prins, vi måste ju ladda ordentligt inför söndagens bruksridning!

/Jessica


Dansa med hästar

Ibland känner jag mig lite som en kock som inte riktigt vill avslöja det där hemliga receptet på den extremt goda maten, men jag gör det bara för er! Skämt åsido :) Det finns en hel del böcker som beskriver hur man kan gå till väga för att komma sin häst närmre och hur man lär den olika trick. Det finns även en hel drös med klipp på youtube med folk som har lärt sina hästar både det ena och det andra. Jag måste erkänna att dessa klipp och böcker inte har varit så stor hjälp för mig i min och Odens träning, utan det mesta har vi lekt fram, bara han och jag. En bok som jag däremot verkligen rekomenderar än en gång är Dansa med hästar av Klaus Ferdinand Hempfling. Den handlar om hur man kan leda (med ömsesidig respekt få hästen att acceptera dig som sin ledare) en fyrbent koloss på flera hundra kilo utan tvång. Till exempel kan du läsa om hur du kan börja träna för att få hästen kan följa dig utan grimma, grimskaft, tyglar osv. Grunden är kommunikation på hästens villkor. Boken tar bland annat upp hur viktigt kroppsspråket är och hur vi kan använda det i vårt samspel med hästen!


Boken innehåller jättemånga fina bilder som visar övningar steg för steg!

/Jessica


Inlägg i repris: Vinka

Här kommer ännu ett inlägg i repris. Denna gång handlar det om hur jag lärde Oden att vinka på kommando!

Nu till ett av Odens favorittrick: Vinka! När jag försökte lära Oden att vinka började jag med att knacka med ett spö lite på hans ben men han var som död och rörde inte en hov. Att lyfta hovar när man skulle kratsa var en annan sak, det var ju lätt som en plätt tyckte han, men detta förstod han verkligen inte. Efter ett par veckors träning var jag nästan nära att ge upp och tänkte: det här går aldrig! Jag struntade i tricket och ägnade mer tid åt ridningen, men så plötsligt en dag när jag gjorde honom fin för ridning och han stod vid uppbindningsplatsen utanför paddocken började han tigga med frambenet efter gräset som han inte nådde, då var jag rysligt snabb med att berömma honom samtidigt som jag petade med ett spö på det ben som han hade i luften. Sedan den dagen har han faktiskt kunnat vinka riktigt bra och verkar tycka det är hur skoj som helst. Jag måste nämna också att jag alltid har varit supernoga med att han får stå och krafsa med frambenen för att han tigger utan endast på mina kommando. Det har givetvis tagit lite tid men jag tycker att vi har lyckats oerhört bra!

I början var jag tvungen att peta med ett spö på det ben som jag ville att han skulle vinka med. Efter ett tag kunde Oden vinka genom att jag knäppte med handen framför hans ben. Nu räcker det med att jag placerar mig i rätt position samt ger ett litetet röstkommando alternativt använder ena handen, med andra ord vinkar han nu på väldigt små hjälper!

Vi har kommit en bra bit i vår träning och har utvecklat tricket vinka. Till exempel kan Oden vinka när han står på pallen, när jag sitter på hans rygg, och han även gå ganska många steg i spansk skritt. Man blir dock aldrig fullärd och jag är säker på att jag med tiden kommer på andra sätt att utveckla tricket vinka!


1 maj 2009


26 januari 2010


26 januari 2010 - Vinkar uppsuttet


20 juli 2010 - Vinkar på pallen

/Jessica


Inlägg i repris: Odens trick!

Några av mina läsare ville att jag skulle skriva om Odens trick och hur jag har lärt honom det han kan. Som jag har skrivit förr är det jättesvårt att förklara allt med ord men en gång gjorde jag ett försök. För er som inte har läst inlägget om BERGSGETEN kommer här inlägget i repris!

När jag började hantera Oden var jag noga med att börja med grundläggande övningar, så som att han skulle gå undan för tryck, acceptera mig som ledare osv. Oden kördes in av min morfar som har hållit på med hästar och körning i stort sett hela sitt liv. Inridningen stod jag för med hjälp av min moster som är C-tränare i dressyr. Jag har med andra ord hela tiden haft kunniga personer runt omkring mig.

Efter önskemål från ett par av mina läsare kommer jag ett tag framöver presentera de trick eller övningar som Oden har lärt sig under åren och hur han har lärt sig dem. Ni kommer också få läsa om de trick vi tränar för tillfället. Jag har läst en del både på internet och i böcker om trickträning för hästar men inte funnit något som passat mig och Oden perfekt, utan jag har plockat små godbitar från olika håll, men framförallt har jag provat mig fram på egen hand för att finna de bästa träningssätten för mig och min häst.

Det första tricket Oden lärde sig var bergsgeten. Till att börja med tränade jag under lång tid honom på att han skulle lära sig att han inte fick gå ut från boxen trots att boxdörren var öppen, så fort han försökte gå ut backade jag honom. Därefter fortsatte jag med att sitta på huk framför honom och locka på honom med en morot. Så fort han flyttade en bakhov lite framåt fick han mycket beröm. Det dröjde inte länge förrän Oden förstod att om han flyttade bakhovarna men inte framhovarna så fick han beröm. Efter några månader var han riktigt duktig på bergsgeten och kunde göra det lika bra i paddocken, som på stallplanen eller i stallgången. Jag vill gärna poängtera att vi ser till att vara uppvärmda innan bergsgeten utförs eftersom vi inte vill råka ut för sträckningar eller liknande!


Här tränar vi på bergsgeten 28/2 - 2009


En månad senare 28/3 - 2009


1/5 - 2009


Nu gör Oden bergsgeten på pallen 20/7 - 2010

/Jessica


Ni som läser min blogg...

finns det något ni önskar att jag skulle skriva om? Något om mig och/eller Oden som ni kanske inte vet men är nyfikna på? Jag vet att mina inlägg mer liknar en dagboks men det är lite tanken med det! Att kunna gå tillbaka i tiden och kolla efter vad vi gjorde vid ett visst tillfälle, tycker jag är hur bra som helst. Visst jag har ju stallboken också där jag skriver om varje rid/körtur, skoning, veterinär osv, men den är inte alls lika ingående som bloggen, plus att den är det ju bara jag som ser. Här har jag möjlighet att dela med mig till alla er om mina och Odens äventyr. All respons som jag får gör mig verkligen jätteglad ska ni veta, det uppmuntrar mig till att fortsätta kämpa och komma ännu längre!


Sommaren 2007, Oden 3 år. Alla har vi börjat någonstans, här hade jag ridit prinsen i knappt 6 månader. Oden och jag började från noll och tillsammans har vi kämpat hårt för att nå dit vi är idag!


Våren 2011, Oden 7 år. Bästa nordsvensk i Nordfjordkampen, vinst i Lätt C:2 och 3:e placering i Lätt B:1

/Jessica


FILM - Presenning 2/Jessica


Oden: har min matte blivit heltokig?


Nejdå vi ska inte alls på maskerad! Helt vanlig lek eller miljöträning som min matte så fint kallar det!


Visst är det tur att jag är en härdad kille som står ut med det mesta av mattes påhitt?


Har du någon belöning till mig nu?  Pleeeeeeease!

/Oden


Gårdagens barbackatur!

Igår på eftermiddagen red jag Oden barbacka en sväng på grusvägarna. Vi jobbade lite med öppnor och skänkelvikningar i skritten innan vi travade en bit. Prinsen kändes fin och vi avslutade men en lång galoppsträcka på hemvägen. Strax innan vi var tillbaka i stallet stannade vi och pratade med ett gäng kossor, himla bra miljöträning! Oden bryr sig inte om kor direkt utan är mer intresserad av att äta gräs... Kossorna var riktigt nyfikna på oss däremot :)I eftermiddag efter jobbet var vi ute på en tur med träningsvagnen, jag och Frida! Det gick superbra! Jag passade även på att träna lite trick och annat i paddocken! Kanske vill ni se ett filmklipp på en söt prins??? I så fall kommer det under morgondagen! ;)

/Jessica


Min mysprins!Foto: Elin Bengtsson

/Jessica


Hundvakt

Jo, jag har inte suttit vid datorn på flera dagar känns det som. Jag är hundvakt till mammis och pappis vovve nu medan de är i Italien. I fredags hade Elin hand om Oden och red ut honom barbacka i skogen. Igår fick han vila, jag var bara där och kollade vattnet, borstade, kratsade hovar och gav godingen mineraler. Det är nämligen lite svårt att rida när jag har med hunden i stallet eftersom hon fullkomligt hatar hästar, hon är jätterädd för dem och skäller fruktansvärt mycket så fort jag närmar mig en häst. Idag ska Elin ta hand om och rida Oden igen! :)

I morgon tänkte jag lägga ut lite ovisade bilder från i onsdags, vad sägs om det?


Funny

/Jessica


Bilder från skogshoppningen!
Prinsen var lycklig i alla fall!


Ojdå...Foto: Elin Bengtsson

/Jessica


Vi två i onsdags!


Min älskade prins! Fler bilder kommer ikväll!

/Jessica


Den vackraste stunden i livet var den när du kom.../Jessica


Bildbomb 25 juni!!!

Foto: Kajsa Norén

/Jessica


Vill ni???

...ha en bildbomb med ovisade bilder från den 25 juni? Jag fick ett gäng bilder på mailen idag från Emma. Jag körde ju Fredrik på hans 30 årskalas samt visade trick i paddocken! :)/Jessica


Spännande!

Idag tror jag att jag kan ha fått lite rolig post! Än så länge har jag i och för sig ingen aning eftersom jag bor på landet och posten alltid kommer jättesent, så har inte pallrat mig ut till brevlådan än. Ibland undrar jag om jag bor på platsen som brevbäraren glömde?! Jag har inte fått post på hur läääääääänge som helst! Jag fick mail igår om att häftet med de nya reglerna för brukskörning och bruksridning är på väg. Weee, det ska bli spännande att se vad det är för förändringar som har skett sedan vi tävlade 2009. Självklart hoppas jag ju också att sitsbågen jag vann förra veckan har kommit, den skulle komma någon gång denna vecka! :) Det ska bli jätteskoj att rida med den och se hur det känns!

I eftermiddag har Elin lovat att skicka gårdagens bilder, så håll utkik! Nu ska jag upp till stallet och ta hand om min älskade prins!

I brist på Odenbilder får ni två bilder från helgen då vi firade mormor! Hon fyller förresten år just IDAG, grattis finaste Bobbo!!!

/Jessica


Skuttat lite idag!

Idag har prinsen och jag varit i skogen och skuttat över lite småhinder! Jag har insett att jag inte har någon hopphäst, och tur är väl det för jag rider hellre dressyr, leker från marken eller sitter bak i vagnen och trallar! Men ibland händer det att vi tar några skutt skogen när vi ändå ser en liten stock eller två! Särskilt nu eftersom vi snart ska rida DM i bruksridning och där kan det ingå upp till tre hinder som är max 80 cm. Elin var med och fotade i eftermiddags, vi får väl se om jag vågar visa någon bild för er! :)


Vi två hösten 2009

/Jessica


När vi ändå är igång...


Vill du också vara med? Klicka här!

/Jessica


Försöka kan man!


Vill du också vara med och tävla? Klicka här!

/Jessica


Visste ni detta om oss?

¤ Att min morfar körde Oden med maratonvagnen på min student, då var Oden endast 3 år!¤ Att vi har varit med i tidningen Ridsport efter att ha gjort uppvisning på Eurohorse vid Göteborg Horse Show.¤ Att jag glömde bort en travvolt i vår första dressyrtävling 2009, dock märkte domaren ingenting. Vi själva märkte det när vi såg filmen från tävlingen.¤ Att det första tricket Oden lärde sig var bergsgeten!/Jessica


www.nordisk-koldblod.dk

Idag fick jag mail från Johanne i Danmark som håller på med en sida om kallblodshästar. Hon undrade om hon fick använda bilder på mig och Oden på sidan, givetvis får hon det! Jag blir bara jätteglad över att fler och fler får syn på Oden och vilken månsidig häst han är! Kika in här: http://www.nordisk-koldblod.dk


Min prins och jag i vintras!

/Jessica


Man vet aldrig vad man får!
Vem kunde tro att denna lille krabat skulle bli den han är idag?!

Älskade prins, jag är lycklig för varje sekund jag får dela med dig!!!

/Jessica

Parselar säljes!

Är det någon som är ute efter jättefina parselar? Klicka här för att komma till annonsen på Hästnet!/Jessica


Hästmässa i Borås?

 

Har någon varit där tidigare? Var det skoj, mycket att se???

/Jessica

Varför ska min häst alltid rulla sig...

efter att jag har borstat och putsat jättenoga??? Tacksamt Oden! Men det är helt okej, bara för att det är du! :)
Smidigheten själv...

/Jessica

Flitig är bara förnamnet!

Idag har jag hunnit med en massa nödvändiga saker! Jag började med att köra till mormor för att äta lunch (jag bjöd på det jag hade lagat igår och mormor gillade det faktiskt). Efter maten blev det som vanligt kaffe och kaka! Vi passade sedan på att fixa med back on trackpaddarna jag köpte till Oden, de var ju alldeles för långa så vi ska sy om dem så att de passar prinsens ben. Vi sprättade sömmar hejvilt och nu ska de bara sys! Vid 15-tiden körde jag hem till Lekaryd och packade bilen med kartonger och gamla flaskor. Sedan körde jag till stallet och tog en barbackatur med prinsen. Vi klättrade några gånger i Hanaslövsberget! Medan jag var ute och red var grannpojken i stallet och tömde Odens box på spån och dammade av från tak till golv. När jag kom tillbaka och hade gjort iordning och släppt ut prinsen spolade vi av och skurade hela boxen. Det tog jättelång tid (4 timmar sammanlagt) men resultatet blev verkligen bra!!!


Odens box blev jättefin, glömde dock ta bilder innan tvätten!Väl hemma från stallet bytte vi om och körde till Alvesta för att slänga allt skräp och hämta en pizza som vi skulle dela. Efter att ha fått mat i magen hade vi tillräckligt med energi för att orka städa min lägenhet. När det var klart gick vi loss på glassen som jag köpte igår! Nu är jag helt slut i kroppen och ska strax slänga mig i sängen! Men visst är det underbart med dagar då man får så mycket gjort?!

/Jessica

Körtur!

Idag var Elin och jag jätteflitiga, vi smörjde sadel, träns, nosgrimmor, lädergrimma, och skor. Det tog sin lilla tid men fint blev det! I veckan tänkte jag smörja upp selen och huvudlaget! Innan vi skulle ge oss iväg i skogen kom Fanny så hon fick följa med på vår körtur! Vi var ute ca en timme och prinsen skötte sig fint som alltid!/Jessica

Födelsedagsmiddag

Igår hann jag varken uppdatera bloggen eller rida prinsen för vi firade mormor inne i stan. Vi åt riktigt fin middag och drack både drinkar och irish coffee. Jag stannade kvar i stan för att möta upp lite vänner och ta några öl på Sports och i öltältet, det var ju Karl-Oskardagarna. Det var en superlyckad kväll!

I fredags efter jobbet tog jag och Oden en barbackatur runt Hanaslöv. Det blev ganska mycket galopparbete. Jag var supernöjd med turen eftersom prinsen var oerhört lydig och mjuk i kroppen, det är så härligt när allt bara sitter och går så bra!!!

Nu ska jag och Elin strax upp till stallet för att ta en tur med träningsvagnen! Det tror jag prinsen kommer att tycka om!

/Jessica


Semester

Ville bara tala om att nu har jag semester, IGEN! Det ska bli så himla skönt efter tre intensiva jobbveckor, aaaaaah vad jag ska vila och pyssla med prinsen!


Under mina första tre semesterveckor hittade vi på en massa kul, Oden och jag! Jag ska se till att veckan som kommer blir minst lika bra!!! :)

/Jessica

FILM - Presenning/Jessica

Presenning

I bruksridning ingår en massa olika moment som kräver att hästen är lydig och stabil. Öppna grindar, flytta saker, hoppa upp till tre hinder, gå över "gatubrunnar" (vanligtvis en slags träplatta), rida genom vattenhinder, skrämselhinder, göra halt inom ett markerat område i mot- och medlut, rygga i vinkel, vända i trångt utrymme, rida mellan trånga portar, hoppa av och leda hästen uppifrån en slags brygga, rida över en träbro med mera. Föregående moment är exempel på vad som kan förekomma i en bruksbana...

Något som kan dyka upp (jag såg att de hade det på SM:et 2010) är presenningar. Oden och jag har tidigare tränat med presenningar. Han har skrittat och travat över dem som ingenting. Det var däremot över 1,5 år sedan vi gjorde det sist så jag tyckte det var dags att ta upp träningen lite igen inför kommande DM. I eftermiddags köpte jag en vit prasslig presenning som jag inbillade mig att prinsen KANSKE skulle kunna reagera på... Tji fick jag! Han gick fram och tillbaka på presenningen som om han aldrig hade gjort något annat i hela sitt liv, min lugna, trygga nordsvensk!


Vinkar glatt på sin nya presenning!
En prins som älskar att visa upp sina trick!

/Jessica

Torsdag = jobb, sol & stall

Jag har nyss kommit hem från jobbet. Innan jag slutade var jag hungrig som en varg, men jag hade sådan tur att morfar ringde och ville bjuda på lunch på Bror Pehrsson. Sagt och gjort! Maten var supergod och sällskapet trevligt. Morfar och jag har alltid saker att prata om... Häst, vad annars? :) Nu ska jag ut i solen med min brassestol. Ikväll ska jag cykla till stallet och pyssla om min prins samt ta en härlig ridtur i skogen! Vet ni? Nu är det bara ett pass kvar till semester, imorgon klockan 13.00 kommer jag vara så där härligt nöjd! Vad hittar ni på i eftermiddag?


Igårkväll var morfar och jag ute en tur med denna fina vagn!

/Jessica

Oj, jag vann!!!

Åååååhh vad jag är glad idag! Jag vann 1:a pris i Dressyrmupparnars tävling i samarbete med Perfect Sit, en ridbåge! Jag har spanat in den ett tag och tänkt för mig själv, en sådan vill jag ha för att kunna förbättra min sits ännu mer!
Tillsammans ska vi bli bättre och bättre, du och jag prinsen! <3

/Jessica

Uppvisning, DM, eller både och?Det lutar åt DM i bruksridning! Uppvisningen skulle vara lördagen den 27 augusti, och DM:et går den 28:e. Men jag tror faktiskt att jag satsar helhjärtat på DM, drömmen är att lyckas kvala till SM (vi var så nära för två år sedan). Vi har ju bara en chans per år och det kommer säkert fler chanser till uppvisningar innan året är slut!

/Jessica

FILM - Elin och Oden/Jessica

Så här söt...

...kan man vara innan man ska ut på en lång skogstur med matte!/Jessica

Igår, idag, imorgon...

Igår sov jag länge eftersom jag skulle spendera 12 timmar på jobbet. Jag hann med en runda till prinsen som jag ryktade noga från topp till tå innan vi tricktränade lite i paddocken (det var för varmt att göra något annat). Nu har jag nyss vaknat och fått i mig två mackor och en kopp kaffe. Det känns inte kul att man alltid sover bort dagarna efter nattjobb, men men, sova måste man! Om en liten stund ska jag cykla till prinsen och ge mig ut på en härlig skogstur. Ikväll ska jag försöka gå till sängs tidigt, jag börjar ju jobba klockan 06.00 imorgonbitti, här gäller det att vända på dygnet... Huuuu, men jag står ut, har ju bara tre pass kvar till semestern, ska bli skönt att vara lite ledig IGEN!


Vi igår, vi idag, vi imorgon!

/Jessica

RSS 2.0