Inget stall idag...

Idag har morfar haft hand om prinsen eftersom jag var på universitetet mellan 10-16 och sedan körde till jobbet, fullt upp med andra ord! I morgon däremot ska jag spendera en hel del tid i stallet, det känns bra, jag saknar ju min Oden! Igårkväll var jag förresten på Börjes med grannen och köpte ett ofodrat regntäcke (de hade inga i storlek 155 på City Gross). Det blev ett brun-beige-blårutigt som jag tror prinsen kommer klä fint i. Jag inhandlade även en febertermometer (jag har inte haft någon egen tidigare), samt ett par ridstrumpor (de går alltid åt).

Det är något jag har glömt att berätta, på söndag flyttar Oden, hem till Lekaryd! Jag kommer att ha gångavstånd till honom eftersom han kommer bo på granngården en liten bit från huset där jag bor. Det innebär att jag kommer att kunna vara hos min älskade prins flera gånger varje dag om jag så vill, det känns bra och lite lyxigt faktiskt. Jag hoppas att Oden kommer att trivas, det ska bli spännande!

Nu väntar sängen efter en lång dag, godnatt!


Hihi, kul att hitta lite notiser så här i efterhand :)

/Jessica


Idag

Nu har jag precis kommit hem från stallet. Morfar och jag körde som sagt en sväng med träningsvagnen i eftermiddag. Det gick jättebra och vi tog en runda som går genom villakvarteren, där var en hel del trafik, men det bekommer ju inte Oden! :) Tidigare idag var vi och hämtade maratonvagnen, vi var osäkra på om den skulle få plats i transporten men den gick in utan bekymmer, skönt! Nu ska jag köra till stan en vända och se om jag kan hitta ett bra regntäcke utan massa foder till Oden (det vi har använt i vinter vid nederbörd är på tok för tjockt och varmt).


Så här ser träningsvagnen ut, bilden är dock drygt ett år gammal.

/Jessica

Dagarna som gått

I söndags fick Oden en välförtjänt vilodag efter att ha skött sig strålande både fredagen och lördagen.  På söndagkvällen vi tog dock en promenad till skogen där vi spenderade lite kvalitetstid, Oden hade picknick och jag tittade på!


Min älskade mysOden!

I måndags var vi ute på en härlig barbackatur som bestod av mycket trav och galopp, prinsen var lycklig och hade en massa spring i benen! Igår skrittade jag en sväng genom byn för att sedan jobba lite lösgörande i paddocken. Oden var lite stark men väldigt pigg och arbetsvillig, han mjuknade fint mot slutet. Allra bäst gick galoppen, han hade en härlig energi och bar upp sig fint för att vara han ;) Idag ska morfar och jag ut och köra en sväng med träningsvagnen, vi har ju uppdragskörning på lördag! Förresten pratade jag med Smålandsposten igår, hihi, så håll utkik efter hästkrönikan längst bak på lördag!

/Jessica

Fler bilder!

Här kommer lite bilder som mamma tog i lördags :)


Monterboxen

Har ni sett så snälla ögon min prins har?


På väg från travbanan och in i det stora mässtältet


Väntar på vår tur


Oden på sin favoritpall


Hämtar hinken


Spansk skritt


Följer matte


Kommer snällt vid inkallning


Vi tillsammas med de andra nordisarna

/Jessica

FILM - Mila

Här kommer filmen, tyvärr är det ingen bra kvalité men ni ser nog lite!/Jessica

Lördagen i bilder


Morgonputsning av Oden


Taaadaaaa!


Framridning på morgonen


Stor bana, hur bra som helst!


Det var jättesvårt att ta bilder pga konstigt ljus


Min nyfikna prins fick många klappar och fina ord under dagen


Skrittar fram jämte travbanan


Oden, lugn som en filbunke


Prinsen spanar ut över travbanan


Väntar på att få inta banan


Nöjda efter två lyckade uppvisningar


Vi tillsammans med de andra nordisarna och deras ryttare


Vi fick en gigantisk och superfin rosett


Vi två


Oden har fullt upp med att spana in fjordingarna på travbanan


Vår fina rosett

Fler bilder och film kommer senare!

/Jessica

MILA-mässan 2011

I fredags efter min redovisning på universitetet körde jag till stallet för att göra Oden fin och redo inför resan till Malmö. Min fina vän Lotta kom och hjälpte mig med att skrubba hovar, borsta hovskägg, bära hö mm. Även min goda vän Janne kom, han kopplade släpet och packade alla våra grejer med Lotta och jag pysslade om Oden. Att lasta Oden gick som en dans, han gick in på första försöket och var jättelugn. Ca 13.40 åkte vi, först till Ljungby där jag hämtade min tröja, och sedan körde vi vidare mot Jägersro, Malmö.

Väl framme var det ganska enkelt att hitta. Vi parkerade och lastade av precis bredvid travbanan. Jag har aldrig tidigare varit på Jägersros travbana, det var verkligen mäktigt! Oden fick tillgång till sin monterbox en stund efter vi anlänt och han stegade in i den stora mässhallen precis som om han aldrig hade gjort något annat! Oden var så cool och lugn, min älskade prins! Vi blev trevligt bemötta och väl mottagna av mässpersonalen samt av Inger från föreningen Nordsvenska Hästen i Skåne. Boxen var fin och full med fräsch spån, så efter ca 30 min sa vi god natt till Oden och körde till Jannes lägenhet i Skurup där vi skulle spendera natten. Efter thaimat och två öl somnade vi ganska fort, eller de andra i alla fall, jag sov knappt någonting under natten eftersom jag hela tiden tänkte på hur Oden hade det som sov borta.

Klockan ringde 05.20 och då var det dags för frukost och andra morgonbestyr innan vi lämnade lägenheten och körde mot mässan. Det var en lättnad att träffa prinsen när vi kom fram, han hade ätit, druckit och gödslat som vanligt. Han hade till och med ordentligt med spån i pälsen så jag antar att han hade sovit gott. Efter att ha mockat och gjort Oden fin var det dags för mig att rida fram en sväng inför de kommande uppvisningarna. Precis efter jag ridit fram en stund såg jag ett ansikte jag kände igen mycket väl, det var mamma. Jag hade ingen aning om att hon skulle komma för att titta på oss, jag blev glatt överraskad och förvånad! Även morfar och Börje var där för att titta på mig och Oden, roligt med lite stöd!

Jag tror inte att jag ljuger om jag säger att Oden var bland de lugnaste av alla hästar på mässan, min coola häst! Uppvisningarna gick fint och vi fick massa applåder och beröm. Efter en hel dag var både folk och hästar trötta, det var därför oerhört skönt när vi lämnade Jägersro ca 15.30. Hemfärden gick minst lika bra som resan ner, Oden stod stilla och fint på släpet och mumsade glatt på sitt hö. Att allt skulle gå så här himla bra trodde jag knappt, allting har verkligen klaffat perfekt. Jag är jättetacksam för all hjälp jag har fått samt för att jag fick möjlighet att visa upp mig och Oden på Mila-mässan i Malmö som var en trevlig och välarrangerad lantbruksmässa. Om två år är det dags för Mila igen, vem vet, kanske ses vi där igen?!


Oden och jag vid Föreningen Nordsvenska Hästens moterbox

/Jessica


Titta vad jag hittade

när jag googlade på Oden och Mila, lite kul, hihi!Här är länken till Hästmagazinets lilla notis!

I eftermiddag var Oden och jag ute på en mysig skogspromenad, han var pigg och fräsch trots helgens tuffa utmaningar! Senare ikväll kommer mer bilder från MILA-mässan!

/Jessica

Fredagen i bilder!

Allt har gått hur bra som helst idag och min prins har skött sig utomordentligt, min privatchaufför och min höbärare likaså! Jag är både lycklig och taggad inför morgondagen!


Let´s gooooo!Tröjan jag hämtade upp i Ljungby
Jägersro


Precis lastat av och spanar ut över travbanan


Vi


Min duktiga häst och lilla jag


Janne och Oden


Oden i sin box på Mila-mässan!

Nu väntar sängen, i morgon är en stor dag!

/Jessica

FILMKLIPP från dagen

Efter barbackaturen genom byn gjorde vi det här för första gången:Min duktiga prins!

/Jessica

Ponnyridning

Titta vad jag har gjort i förmiddags!!! Jag har varit ute på en mysig skogstur med grannen! Nu ska jag till min prins och dona inför morgondagen! Det blir ett ridpass, mockning, göra fint i transporten, smörja grejer, mm! Vi hörs ikväll igen!
Ser inte lika liten ut på ponny som på Oden ;)

/Jessica

Min morfar

Ingen är som han och jag kan aldrig säga det för många gånger, utan min morfar hade jag inte varit där jag är idag. Jag vet inte många som ställer upp på det sätt som han gör, inte bara för mig utan för alla i familjen, vänner osv! Utan morfar hade jag aldrig haft Oden och jag skulle inte ens kunna föreställa mig ett liv utan Oden, han är ju mitt allt!

Tack morfar för allt du gör för mig och för allt du har lärt mig!!!


Jag och morfar i kappsläden


Morfar och Oden harvar i grannens trädgård


Morfar och Oden med maratonvagnen, juni 2007


Rida kan han också :)


Morfar och Oden - julkort 2010

/Jessica

Tävlingsbilder


DM i bruksridning 2009 - Jag drömmer om att något år kvala till SM vilket jag inte tror är omöjligt


Maj 2009 - Nordfjordkampen - Lätt C, Vår första dressyrtävling


3:a av 16 st i klassen och dagens nästbästa nordsvenska ekipage :)


Oktober 2009 - Lätt C, vår andra dressyrtävling - Framridning


På banan


Prisutdelning - vi vann med ca 65 %


*Lycka*


Nordfjordkampen 2010 - Lätt B


3:a med 64 %

Som ni ser har vi varit ute på en del äventyr utöver våra uppvisningar :)

/Jessica

Ännu en dag har gått

Idag red jag Oden en sväng genom byn på grusvägarna som har blivit riktigt fina nu! Det blev mycket galopp och jag tror vi båda var lika lyckliga över att känna vinden fladdra ordentligt! Han var pigg min stora bushäst! Väl hemma kände jag lite på honom i paddocken ca 10 min. Han var lite stark men lyssnade ändå fint och mjuknade mot slutet! Innan han fick gå ut i hagen igen tränade vi lite apport med hinken, det gick som vanligt jättebra!

Nu har jag precis kommit hem från en kväll på jobbet som gick smärtfritt! Ska fixa lite med mitt arbete innan sängen kallar. I morgon blir det plugg, stall, kanske fika hos mormor och morfar om de är hemma och slutligen jobb på kvällen./Jessica

Det närmar sig

För varje dag som går så blir det allt närmare avgången mot Malmö, jag är så spänd och taggade för vad som komma skall! Jag känner på mig att allt kommer att gå riktigt bra, jag har ju kanonhjälp och stöd med mig, vad vore man utan vänner?

  

I eftermiddag blir det en tur till stallet, Oden ska få sig lite motion, härliga dag! Ikväll väntar jobb, men det är bara några timmar så det ska nog gå fint...

/Jessica

Dagen

I morse var jag effektiv och kom ganska långt med mitt arbete, nöjd helt enkelt! Oden och jag tog en skrittur barbacka genom byn, det var mysigt och så där underbart som det bara kan vara! Jag älskar Oden och är glad för varje minut jag får spendera med honom! Efter stallet åkte jag för att göra lite ärenden, jag har beställt en tröja med brodyr som jag ska hämta i Ljungby på fredag när vi är på väg till Malmö! Jag tror den kommer bli fiiiiiiiiiin! Vet ni hur mycket jag längtar till helgen?! Det går inte att beskriva med ord, iiiiiiiiiiiiiiiiih!

Nu väntar sängen, godnatt!

bloglovin 
Följ oss mer än gärna om ni inte redan gör det!!

/Jessica

Bara du!


Det är du som får mig att ge allt! <3

/Jessica

Ni har väl inte missat???

http://alvesta.lokaltidningen.se/jessica-visar-trick-med-nordsvensken-oden-/20110318/artikler/703249999/1003


/Jessica

Plugg, stall, och mer plugg...

det är så min dag ser ut! Sitter och skriver ett arbete i specialpedagogik som jag ska redovisa på fredag morgon, ja samma dag som jag åker till Malmö med Oden, men jag har bett om att få vara först ut på redovisningen så jag ska pysa lite tidigare. Skrivandet går bättre än vanligt men jag fasar för de två engelska texterna som jag måste referera till, suck, jag är kass på engelska, verkligen... Om de ändå hade varit på spanska ;)

Igårkväll tvättade jag hur mycket som helst, den sista maskinen kör jag nu idag på morgonen, sedan är både mina kläder och Odens grejer tvättade inför helgen! Det känns skönt att ha det gjort. När jag får tid ska jag sätta mig och skriva ner en kom-ihåglista så jag inte glömmer att packa ner någonting, det är ju en hel del saker som ska med och ingenting får glömmas hemma. Nu ska jag sätta på kaffet och sedan fortsätta skriva så fingrarna glöder, vad gör ni denna måndag?


Ååååååh vad jag längtar till helgen!!!!!

/Jessica

Gårdagen i bilder!

Det var en som önskade bilder från Tullstorp och gårdagens hingstvisning! Tyvärr stod det massa barn ivägen så jag kunde inte ta ett enda bra kort, de är suddiga och urusla. Dessutom hade jag ju bara telefonen så man kan ju inte begäga alltför mycket. MEN, här får ni lite bilder i alla fall, kanske ser ni något :)


Fullt med folk!

Jan Brink i egen hög person :)


En del avkommor visades.


Ridhuset, jag satt bak i vagnen som nordsvenska hingsten Glim drog!På väg från TullstorpRonnys nordsvenska föl, några dagar gammal!

/Jessica

Helgen!

I fredags efter praktiken körde jag hem och tömde sovrummet på alla saker, jag skulle ju få nytt golv där inne! Sedan väntade plugg och därefter stallet. Jag red inte i fredags för det blev på tok försent, Oden fick ustället rasta sig själv ett par timmar i stonas megastora hage medan jag mockade och gjorde fint. Kvällen spenderade jag med Emma, Fredrik och Patrik. Vi åt fläskfilé, potatisgratäng och massa god sallad! Till efterrätt blev det tårta!


Oden i fredags, inkommen efter en lång och snöig dag i hagen!

Igår på morgonen jagade Emma upp mig strax innan sju och vi åt frukost samt mockade stall. Klockan 8.50 satt jag barbacka på Odens rygg. Vi tog ett lagom pass på åkern och det gick fint. Runt 11-tiden for vi mot Skåneland, närmare bestämt Tullstorp. Det var hingstvisning hos Jan Brink och vi känner en av hans grannar som har en hel del nordsvenska hästar, så det blev två flugor i en smäll kan man säga! Först en fantastisk hingstivsning och sedan åkte vi lite häst och vagn med nordsvenska hingsten Glim och vi avslutade med en trevlig middag innan vi körde tillbaka mot Moheda. Jag var helt slut så jag somnade i bilen på vägen hem, det tar på krafterna att ligga på topp!


Vi på åkern

Idag vaknade jag av mig själv runt 07.30-tiden och efter att ha ätit frukost och fixat stall tog jag skottkärran och gick ner i skogen för att samla ihop massa ris till Oden som han kan ha och roa sig med i hagen ett tag framöver! Sedan tömde jag transporten på gammal spån och sopade rent för vi skulle hämta träningsvagnen i dag. Det gick fint att lasta vagnen i släpet och jag har backat med släp flera gånger idag, puuuh, med lite tålamod går det faktiskt bra! När vi var klara tog morfar och jag en körtur med Oden genom byn, prinsen skötte sig kanonfint. Nu sitter jag hemma i Lekaryd och har precis burit in alla saker och kläder i sovrummet samt slängt i en maskin tvätt. Ikväll ska jag plugga, tvätta och plugga ännu mer...


Massa ris...

/Jessica

I Tullstorp!!!

Står just nu i Jan Brinks ridhus och tittar på hingstvisning! WOW!

Jag och Oden på Lokaltidningens hemsida!

Artikeln om mig och Oden har nu kommit ut på Alvesta Lokaltidnings hemsida!!!! Klicka på länken för att komma dit!

http://alvesta.lokaltidningen.se/jessica-visar-trick-med-nordsvensken-oden-/20110318/artikler/703249999/1003

På torsdag syns vi i papperstidningen också! =)

/Jessica

Jag har fått brev!

Jag har fått ett roligt, spännade och "hästigt" brev idag, gissa vad det var i?!Taaaadaaaaaaaaaa!/Jessica

FILM - Ligg/Jessica

Redigerar en film...

sitter och fixar och trixar lite med ett litet filmklipp från dagen, det kommer ut på bloggen innan denna dag är slut, den som väntar på något gott!

Efter praktiken idag fikade jag en snabbis med morfar innan jag körde till min prins för att mocka och göra de vanliga stallsysslorna. Det blev en ridtur barbacka i paddocken som följdes av lite trickträning. Jag är SUPERNÖJD med dagens träning, ni kommer att förstå varför när ni ser filmen!!!/Jessica

Ligg!

Idag har jag haft fullt upp precis som igår och det kommer att bli likadant i morgon och på torsdag också. Puh, det tar tid att skriva arbete, ha praktik, jobba och sköta om Oden, men det är framförallt Oden som ger mig all energi så jag orkar med livet och alla dess måsten!!! Idag hann vi med lite trickträning innan mitt jobb kallade. Vet ni en sak, vi har fortsatt att träna på "ligg" som vi började med i somras och det har gått lite trögt nu i vinter, men i söndags verkade det som att allt släppte, Oden låg ner på kommando, flera gånger! Han gjorde det igår och idag IGEN! Snart tror jag att han börjar förstå tricket ordentligt bra! Odens framsteg gör mig så lycklig!

Igår var faktiskt Lokaltidningen i Alvesta ute hos mig och Oden och tog bilder samt intervjuade mig inför den kommande uppvisningen på Mila-mässan i Malmö. Jag längtar som en tok till fredag för då kommer text och bilder ut på lokaltidningens hemsida, och var så säkra, jag kommer att länka här i bloggen! =) Nästa torsdag, den 24 mars, kommer papperstidningen ut!/Jessica

Redan i sängen!

Jag har redan gått och lagt mig eftersom jag är supertrött efter en lång dag. Bloggar just nu från I-phonen för jag orkar inte ens öppna upp datorn, gäsp! Dagen har gått som planerat och jag är mer än nöjd med prestationerna både på praktiken och i stallet med Oden. Håll utkik i Lokaltidningen, Alvesta nästa torsdag, den 24 mars, det är mitt tips från mig till er :) Godnatt! /Jessica

Stressig vecka...

Huuu, ibland stannar jag upp och undrar vad jag har gett mig in på och varför jag håller på som jag gör. Fast det finns nog en mening med det också. Idag har jag praktik till klockan 15.00, sedan blir det stallet direkt efter det, det händer något kul idag men jag tänker inte avslöja mer än att Oden har sovit med fleecetäcke inatt och fläta i manen, hihi!Oden i stallgången igår efter ridpasset.

/Jessica

En bra dag!

Iiiih, idag har det varit en bra dag, meeeeen jag är helt slut och så trött att jag tror faktiskt att jag skulle kunna somna ståendes med ögonen öppna! Höhämtningen gick fint och smidigt. I eftermiddag blev det en ridtur genom byn och på grusvägarna, prinsen gillade det! Vi var ute ca 40 min sammanlagt, helt lagom en gråmulen dag som denna.

Vet ni, det har hänt något roligt idag!!! Jag har sålt min lilla Ford Focus och köpt en Volvo S60 med DRAGKROK! Nu kan jag och min prins ut och åka när vi vill, weeeee! Jag är lycklig, men trött så nu väntar senaste avsnittet av Ponnyakuten via SVT-play och därefter sängen, godnatt!


Min käraste hästkraft! Oktober - 2009

/Jessica

Godnatt my friends!

Så var även denna lördag över... Det regnade konstant hela eftermiddagen vilket gjorde att jag inte kände mig sugen på att ge mig ut på ridtur, det blev trickträning istället. Oden var superfin och oerhört lyhörd! Dagar som denna förstår jag verkligen varför jag håller på med det jag gör, det är så underbart att få respons från min bruna prins! Kvällen spenderades hos mamma där det bjöds på tacos. Nu väntar sängen, det står höhämtning på schemat i morgon kl 9.00 så det gäller att vara pigg! Godnatt!


Ömsesidig kärlek och respekt...livet ut! <3

/Jessica

Lördag och morötter...

Idag blev det ingen kör för min del, känns nog bra att jag skonade folket från det, jag hade inte kunnat ta många rena toner med min hesa röst. Istället gav jag mig själv sovmorgon idag, jag tyckte att jag förtjänade det, minsann! Nu sitter jag och avnjuter mitt förmiddagskaffe och två goda skinksmörgåsar. Om en stund ska jag hoppa i ytterkläderna och köra till stan för att köpa en säck morötter (det går ju åt en del om man säger så), sedan blir det stall och förhoppningsvis en fikastund hemma hos mormor (om de har tid för mig, hihi)!/Jessica

Full fart framåt, min fina springare!

Idag har det varit ännu en lång dag i mitt liv. Efter praktiken körde jag till affären och köpte lite mat, kaffe osv, sedan plockade jag upp mamma för att köra ner till verkstaden och hämta min bil som var klar. Jag kom på att det var lika bra att åka in till besiktningen och göra en efterkontroll på en gång så att det var gjort. Lilla bilen gick igenom fint idag, skönt. Nu har den ju fräscha bromsar också, kul för nästa ägare för jag ska faktiskt byta bil, det ni! Jag ska köpa en som jag får dra transporten med på B-kort så att Oden och jag kan åka på turné hur enkelt som helst utan att jag måste låna bil av antingen morfar eller kompisar. Det kommer kännas hur skönt som helst att ha sin egen dragbil! Tillbaka till dagen... Efter besiktningen lämnade jag av maten hemma i lägenheten och bytte om för stall och ridning. Idag var Oden och jag ute en vända runt byn och på grusvägarna som var snö- och isfria samt mjuka och fina. Vi passade på att galoppera långa sträckor eftersom Odisen hade såååååå mycket spring i benen! Det var riktigt underbart att kunna stå upp i lätt sits, känna vinden fladdra och känna kraften från ett muskelpaket! Hemma i stallet igen blev det hömys med fleecetäcke, jag själv körde ner till, mormor och lämnade en symaskin.

Nu sitter jag här i min soffa och funderar på om jag kanske skulle köra till Alvesta och köpa en pizza och godis, eller så inte... Hmmm!


Oktober 2009 - "Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram"?

/Jessica


Ja det var en DAG i juni!

Som ni kanske har förstått står min familj mig jättenära och jag har alltid någon att vända mig till vad det än gäller. Alla är experter på sina områden så att säga! När det gäller fotografering har jag ibland mamma till hjälp som mer än gärna ställer upp med sin systemkamera när hon kan. En vacker junidag 2010 var min kära mor med ute hos Oden och tog oerhört många bilder på oss! Jag tänkte bjuda på några stycken från en härlig sommardag, bara för att jag för stunden längtar lite mer än vanligt till sommaren!Eftersom jag nyss har lärt mig hur det fungerar med tidsinställda inlängg kanske ni anar att detta är ett sådant, helt rätt, jag är ju på min praktik nu när detta inlägg publiceras! Jag tycker funktionen är superbra, särskilt de dagar jag har fullt upp med annat! =)

/Jessica

Godmorgon våren!

Nu har jag nyss kommit ur sängen, klätt på mig och sitter och väntar på att tevattnet ska koka (nej inget kaffe idag, de som vet säger ju att te är bra vid förkylning). Jag brukar vara riktigt morgontrött, med både igår och idag gick det lättare än vanligt att komma upp! Jag är säker på att det måste vara tack vare de små pippifåglarna som kvittrar så vackert utanför mitt fönster, hela morgonstunden känns lite bättre när de börjar sjunga, eller hur?! VÅR I SIKTE!!!

Som sagt blir det praktik idag igen, i min värld är det tisdag idag eftersom jag varit sjuk och hemma tre dagar, men när jag riktar ögonen mot telefonen som visar att det är fredag fylls jag av en härlig "åh-det-är-helg-känsla"!


Bye bye broddar? Förhoppningsvis blir det inget mer skruvande denna säsong!!!

/Jessica

Har inte varit hemma

på hela dagen... Jag har varit överallt och flängt idag känns det som! Praktik till 16.30, sedan hämtade jag mammas bil eftersom min är på verkstaden, därefter fort hem för att byta till stallkläder, vidare till stallet där jag gjorde det vanliga förutom red eftersom det var så urtråkigt väder, middag och mys framför brasan hos Emma, ner till mormor för massa prat och soffmys och för en stund sedan kom jag hem igen, puuuuuh, VILKEN dag! Den har varit lång men inte så fysiskt ansträngande, jag får ju tänka på min förkylning. Det har varit så skönt att få träffa folk och prata, har känt mig himla ensam här i min lägenhet när jag legat med influensa! :(

Nu väntar sängen! Jag hoppas verkligen på att vädergudarna är på min sida i morgon, för då SKA jag rida och
träna lite trick med min älskade prins! Godnatt!


En av alla mina favoritbilder på Oden! Dressyrtävling i Osby hösten - 2009

/Jessica

Tidsinställt...

För första gången provar jag att göra ett tidsinställt inlägg, jag är ju inte så teknisk så vi får se om det fungerar. När ni läser detta bör jag sitta i skolans matsal och avnjuta en förhoppningsvis god lunch, fast det är ju trots allt inte så mycket som smakar när man är förkyld!

Det lär förmodligen vara mörkt när jag kommer till stallet ikväll så det ser ut som att det blir ett pass i paddocken idag, ett lugnt pass med tanke på att jag inte känner mig helt återställd ännu.

Ikväll bloggar jag om ytterligare ett av Odens trick, hoppas ni ser fram emot det! Ha en trevlig eftermiddag alla!


Eftersom jag inte har någon vidare fantasi nu bjuder jag på en av helgens bilder igen. Jag hoppas jag kan visa nya bilder och filmer helgen som kommer!

/Jessica

Friskförklarat mig själv

Godmorgon! Som rubriken lyder har jag nu friskförklarat mig själv, jag hade ingen feber igårnämligen. Att jag fortfarande är förkyld är en annan sak. Jag är så trött på att sitta ensam i lägenheten, ska bli skönt att göra något idag! Jag ska sörpla i mig morgonkaffet innan jag beger mig till praktiken där jag ska vara till klockan 16.30 idag, sedan blir det Oden och stallet hela kvällen, mysfaktorn = hög! Hur ser er torsdag ut?/Jessica

Vinka

Nu till ett av Odens favorittrick: Vinka! När jag försökte lära Oden att vinka började jag med att knacka med ett spö lite på hans ben men han var som död och rörde inte en hov. Att lyfta hovar när man skulle kratsa var en annan sak, det var ju lätt som en plätt tyckte han, men detta förstod han verkligen inte. Efter ett par veckors träning var jag nästan nära att ge upp och tänkte: det här går aldrig! Jag struntade i tricket och ägnade mer tid åt ridningen, men så plötsligt en dag när jag gjorde honom fin för ridning och han stod vid uppbindningsplatsen utanför paddocken började han tigga med frambenet efter gräset som han inte nådde, då var jag rysligt snabb med att berömma honom samtidigt som jag petade med ett spö på det ben som han hade i luften. Sedan den dagen har han faktiskt kunnat vinka riktigt bra och verkar tycka det är hur skoj som helst. Jag måste nämna också att jag alltid har varit supernoga med att han får stå och krafsa med frambenen för att han tigger utan endast på mina kommando. Det har givetvis tagit lite tid men jag tycker att vi har lyckats oerhört bra!

I början var jag tvungen att peta med ett spö på det ben som jag ville att han skulle vinka med. Efter ett tag kunde Oden vinka genom att jag knäppte med handen framför hans ben. Nu räcker det med att jag placerar mig i rätt position samt ger ett litetet röstkommando alternativt använder ena handen, med andra ord vinkar han nu på väldigt små hjälper!

Vi har kommit en bra bit i vår träning och har utvecklat tricket vinka. Till exempel kan Oden vinka när han står på pallen, när jag sitter på hans rygg, och han även gå ganska många steg i spansk skritt. Man blir dock aldrig fullärd och jag är säker på att jag med tiden kommer på andra sätt att utveckla tricket vinka!


1 maj 2009


26 januari 2010


26 januari 2010 - Vinkar uppsuttet


20 juli 2010 - Vinkar på pallen

/Jessica

För er som vill veta mer...

så kommer här ett inlägg (OBS mycket text) från min gamla blogg om våra uppvisningar på Eurohorse 2010!

EUROHORSE Skapad av Jessica Jacobsson mån, mars 01, 2010 16:42

I torsdags efter jobbet hade jag fullt upp med att tvätta hela Oden med torrschampo, fläta man, smörja hovar, smörja sadel samt packa alla grejer. Det blev en sen kväll, men det hör till på något sätt när man ska iväg och resa. Eftersom jag hade en hel del att göra i stallet på fredag innan avfärden var det smidigast att sova i Moheda. Konstigt nog sov jag riktigt bra, trots nervositeten inför hur helgen skulle gå.

När allt var packat och klart gick färden mot Göteborg, klockan var då ca 13.00. När vi var i Gislaved insåg jag att mina stövlar var trasiga så jag var himla blöt om fötterna. Förutom stövlarna hade jag mina fina nya ridskor med mig, de kunde jag ju såklart inte använda, vi fick därför göra ett stopp på Hööks i Borås och införskaffa nya ordentliga stallkängor. Därefter körde vi vidare mot Säve där Oden skulle få bo de två nätterna, vi tvåbenta bodde inne i Göteborg på hotell. Det var inte jätteknepigt att hitta till stallet tack vare vi hade GPS, himla bra uppfinning det där! Stallet var jättefint och luftigt, men det bästa av allt var att de som hade hästar där var så trevliga och hjälpsamma, vi uppskattade det jättemycket! Det enda negativa var väglaget som kunde ha varit bättre, det var halt och slirigt, men det gick utmärkt med morfar som chaufför.

Efter att ha lämnat Oden stannade vi på en pizzeria som hade god mat och bra service, det var över förväntan! Vi skrattade gott när vi skulle beställa och morfar frågade personalen om de hade någon pizza. Väl framme vid hotell Heden där vi skulle spendera två nätter hittade vi ingen ledig parkering. Vi fick lite smått panik eftersom vi alla ville sova efter en lång resa. Grym som morfar är pratade han till sig en parkering precis utanför entrén. Detta lyckades han med även andra natten, skönt och perfekt.

Lördag morgon kl 04.45 ringde klockan och det var bara att klä på sig, äta frukost och åka ut till stallet. Oden verkade ha sovit gott då han var full med spån. När han blänkte som en ål igen lastade vi och körde till Svenska Mässan. Efter lite olika vägbeskrivningar hittade vi slutligen och kunde lasta av på andra däcket i en garageliknande byggnad. Därefter gick vi bakvägen in på mässan. Oden skötte sig utmärkt och var nyfiken på allt som hände runtomkring. Under dagen fick han stå i en hage jämte en ardenner, en fjording och en tinker. Aldrig tidigare har jag sett så mycket folk klappa och berömma min prins. Man såg också hur Odis njöt av all uppmärksamhet. Klockan 9.30 gjorde vi vår första uppvisning i paddocken, där var lite lagom med publik så någon nervositet fanns knappt. Först visade vi lite dressyr (kallblod kan också minsann), sedan plockade jag av sadel och tyglar och visa upp Odens berömda trick. På kommando vinkade han glatt, gjorde bergsgeten samt bugade. Efter varje trick applåderade publiken, Oden verkade gilla det skarpt! Andra uppvisningen klockan 15.30 gick om än möjligt ännu bättre och till råga på det var det mycket mer publik!

Efter en lång dag fick Oden äntligen åka tillbaka till stallet i Säve. Vi var alla jättetrötta och nöjda efter en kanondag. På hotellet åt vi kalasgod middag och tog ett glas vin. Det blev inte mycket mer än så då vi var riktigt trötta, vi var lättsövda. På söndagen ringde klockan återigen tidigt och efter frukosten körde morfar och jag för att hämta Oden i Säve. Denna dag hade vi en uppvisning klockan 12.00 som gick jättebra. Dock var det inte alls lika mycket publik som på lördagen, men det brukar ju vara lördagen som är "höjdpunktsdagen" för alla besökare! Efter uppvisningen lastade vi på Oden på släpet och styrde färden hemåt.

Det har varit en intensiv men jätterolig helg, vi är stolta över får fyrbente vän och glada att allt gick så bra! Jag tackar alla som hjälpt mig att komma iväg!


På väg till paddocken!


Ridning!


Vinkar till publiken :)


Prinsen var populär där han stod i sin lilla monterhage!

/Jessica

Jag är med och tävlar

För om man inte deltar kan man inte vinna ;)Tävlingen hittar ni här

/Jessica

DÅ vs NU

En läsare önskade mer bilder, här kommer en ridbild för varje år!


Våren 2007 - Oden 3 år


Sommaren 2008 - Oden 4 år


Våren 2009 - Oden 5 år


Våren 2010 - Oden 6 år


Februari 2011 - Oden 7 år

/Jessica

Odens trick!

När jag började hantera Oden var jag noga med att börja med grundläggande övningar, så som att han skulle gå undan för tryck, acceptera mig som ledare osv. Oden kördes in av min morfar som har hållit på med hästar och körning i stort sett hela sitt liv. Inridningen stod jag för med hjälp av min moster som är C-tränare i dressyr. Jag har med andra ord hela tiden haft kunniga personer runt omkring mig.

Efter önskemål från ett par av mina läsare kommer jag ett tag framöver presentera de trick eller övningar som Oden har lärt sig under åren och hur han har lärt sig dem. Ni kommer också få läsa om de trick vi tränar för tillfället. Jag har läst en del både på internet och i böcker om trickträning för hästar men inte funnit något som passat mig och Oden perfekt, utan jag har plockat små godbitar från olika håll, men framförallt har jag provat mig fram på egen hand för att finna de bästa träningssätten för mig och min häst.

Det första tricket Oden lärde sig var bergsgeten. Till att börja med tränade jag under lång tid honom på att han skulle lära sig att han inte fick gå ut från boxen trots att boxdörren var öppen, så fort han försökte gå ut backade jag honom. Därefter fortsatte jag med att sitta på huk framför honom och locka på honom med en morot. Så fort han flyttade en bakhov lite framåt fick han mycket beröm. Det dröjde inte länge förrän Oden förstod att om han flyttade bakhovarna men inte framhovarna så fick han beröm. Efter några månader var han riktigt duktig på bergsgeten och kunde göra det lika bra i paddocken, som på stallplanen eller i stallgången. Jag vill gärna poängtera att vi ser till att vara uppvärmda innan bergsgeten utförs eftersom vi inte vill råka ut för sträckningar eller liknande!


Här tränar vi på bergsgeten 28/2 - 2009


En månad senare 28/3 - 2009


1/5 - 2009


Nu gör Oden bergsgeten på pallen 20/7 - 2010

/Jessica

Bloggare på tidningen Hästfocus!

Sms:et i morse gällde detta:
 
I fortsättningen kommer jag utöver att blogga här på blogg.se blogga på tidningen Hästfocus hemsida om mig och Oden, om vår träning, samt om våra uppvisningar! http://www.hastfocus.se/

/Jessica

Vad saknar ni?

Vad önskar ni läsare att jag skrev mer om här på bloggen?/Jessica

Fortfarande sjuk :(

Ja, jag är fortfarande sjuk, ca 38 graders feber, men värst är halsen, fy vad ont det gör. Jag får snällt stanna hemma från både praktik och stall idag också. Jag saknar min prins så mycket... Hoppas morfar pussar extra mycket på honom i eftermiddag!

Igår fick jag ett spännande samtal, hihi! Om några veckor får ni se vad det gällde, weeee! Jag fick även ett sms i morse som kan innebära en liiiiiten förändring, skojigt!


Det är svårt att inte älska denna sötmule!

/Jessica

Min Oden och jag!Kommentera gärna!!!

/Jessica

Ännu en film?

Vill ni se ytterligare en film på Oden ikväll??? I så fall kanske det kommer en om en stund! :)


Oden och jag busade i stohagen i lördagskväll efter stona hade fått gå in!

/Jessica

Sjuker...

Jaha, då var det min tur nu då. Jag har inte varit ordentligt sjuk sedan jag flyttade hemifrån för 3,5 år sedan så det var väl inte konstigt att jag skulle bli riktigt dålig nu, baskiluskerna har väl laddat i flera år... Det började med att jag igårkväll fick väldigt ont i halsen utan någon direkt förvarning, 05.30 i morse hade jag 38,8 graders feber, halsont samt att jag spydde en gång. Mysigt va? Nej tvi vale. Jag hade hellre haft min praktik, fixat i stallet och jobbat ikväll, för det var så min dag skulle sett ut, tji fick jag. Efter att ha legat i sängen fram till 13.30 asade jag mig upp till soffan där jag ju sitter och bloggar. Jag väntar på min fantastiska mormor som är i Alvesta och handlar glass, ipren och cola till mig! En dag som den här hade jag aldrig orkat köra bil så vilken tur jag har som har Bobbo!

Hur blir det med prinsen idag då? Jo morfar har hand om honom så att jag kan vila ordentligt. Det känns alltid lite halvtrist de dagar jag inte kan köra till stallet, fast i ärlighetens namn hade jag nog inte orkat det idag, och då är det illa. Jag vet att morfar tar väl hand om Oden, men jag hade ändå önskat att jag orkat köra ut och pussa på honom i hagen. Jag hoppas på att jag är bättre i morgon, då ska jag ut en sväng till min prins! Nu väntar snart glass och kanske någon film...


Du är allt <3

/Jessica
 

Oden hämtar hinken på kommando - FILM!/Jessica

Min fina prins!


För att du alltid gör ditt bästa!

/Jessica

En fantastisk känsla!

Igår bjöd mamma på hemgjord hamburgare och trevligt sällskap på kvällen innan det bar av till stan med ett par vänner. Det blev lite öl och mys på Kafe De Luxe innan vi tog ett-bussen hem. I morse övade vi med kören som vanligt och sedan körde jag ut till min prins! Idag red jag i paddocken samtidigt som Emma red Latitude. Det gick så oerhört bra att jag knappt finner ord för det. Ridningen fungerar verkligen bättre och bättre för varje dag som går! Idag fick jag en riktig "ahaupplevelse" i galoppen då Oden bar upp sig ovanligt bra! Vi hade sådan tur att Fredrik tog en del kort på oss, vilket alltid är lika roligt!
Vill ni se filmer på lite trick i morgon? Emma filmade ett par klipp på oss i eftermiddags och förhoppningsvis kan jag lägga ut dem i morgon! Nu väntar hemlagad pizza, mums!
Foto: Fredrik Axelsson - Har ni någonsin sett en liknande galoppbild på min prins? Det har inte jag :)
/Jessica

Jag bär på en hemlighet!

Dessvärre kan jag inte avslöja något förrän om ca en månad, haha! Det är ingen stor grej utan mest roligt om det blir av, den som lever får se! =)

Idag har jag varit på universitetet, lunchat hästar, lunchat mig själv hos mormor och tagit en promenad i paddocken med min galna häst. Jag kände faktiskt inte för att rida nu ikväll när det blåste lite och det började skymma också. Det var nog ett bra val för Oden hade svårt för att hålla sig till skritt, han var galet pigg men framförallt busig! Knashäst... I morgon ska han få arbeta minsann!


Januari 2010 - Kom nu hästen så går vi...

/Jessica

Massage...

är nog underskattat! Eller vad tror ni? Jag tror att fler borde unna både sig själv och sin häst detta då och då. Idag har vi haft massören ute som gav både mig och Oden en omgång. Oden stod snäll och lugn som en filbunke och verkade njuta riktigt mycket. Massören tyckte han var fräsch, så skoj! Däremot var han lite spänd vid ryggen (jag har ju haft en sadel som inte passat bland annat), men efter en stunds masserande verkade det släppa och han rörde sig ännu mer genom hela kroppen när han skrittade! Det var verkligen härligt att se! Därefter var det dags att gå in i huset, det var min tur, vilket var inte var fullt så skoj! Jag har haft ont i höger sidan av ryggen ganska länge från och till och mycket riktigt märktes det på de olika musklerna. Ni som fått massage tidigare vet nog hur ont det kan göra om ni haft problem med någon kroppsdel. Stundtals skrek jag rakt ut och jag trodde jag skulle fälla en tår eller två. Dock förstår jag nu vilken nytta det gjorde för smärtan avtog och det riktigt känns i hela kroppen att massagen gjort nytta!

I morgon ska prinsen få komma ut och skritta en sväng eftersom vi båda lär känna av dagens massage! Nu ska jag sjunka ner i soffan och bara ta det lugnt en stund innan sängen kallar. Vad gör ni ikväll?


Haha tröttOden vilar middag och laddar för massage!

/Jessica

Städ, städ, städ!

Nu sitter jag och hos mormor och tar en paus i städningen! Vi har det så himla mysigt hon och jag, vi är ett bra team, Bobbo och jag! I eftermiddag ska Oden och jag eventuellt få massage, jag hoppas på det! Blir det inte i dag tror jag det blir någon dag framöver i alla fall!


Fick en fråga om Oden är inkörd, jajamen visst är han det! :) Här harvar vi mormor och morfars grannes blivande trädgård, inne i samhället!


Slädparti, januari i år!

/Jessica

*Lycka*

Jag har inte jättemånga läsare varje dag, inte heller en massa prenumeranter på bloglovin, men vad gör det egentligen om hundra år? Ni som läser min blogg och skriver så fantastiskt fina kommentarer gör mig varm av lycka! Jag ville bara att ni skulle veta! Ni ger mig massvis av inspiration till att uppdatera mera! <3


En gammal vinterbild på en tjej och hennes bästa vän <3

/Jessica

Trick, trick och mera trick!

I morse hade jag seminarium på universitetet. Därefter körde jag direkt till stallet för att mocka och fixa. Idag fick min prins Oden en välförtjänt vilodag. När jag kollade i stallboken häromdagen insåg jag nämligen att jag varit riktigt duktig och effektiv när det gäller ridningen! Jag har varit inne i en sådan period där jag ständigt fylls av inspiration, härlig känsla! Idag ägnade vi oss åt trickträning istället, vilket gick superbra! Oden verkar tycka det är så himla roligt och gör alltid sitt yttersta för att matte ska bli nöjd!

Som ni vet kan han ju redan plocka upp hink och spö på kommando, nu har vi utvecklat det lite. Jag står jämte honom och kastar iväg hinken en ganska bra bit för att sedan ge kommandot: hämta. Han går fint mot hinken, plockar upp den, vänder, går med den i munnen och ger den till mig. Söta häst! För bara några veckor sedan trodde jag aldrig att jag skulle kunna leka "apport" med min stora nordis, men mycket går om man bara vill! Jag slutar nog aldrig att förvånas över min älskade Oden!

Nu väntar jobb för min del, hur har er onsdag varit?


Visst är det ganska charmigt? <3

/Jessica

Dagens ridpass!

Dagens ridpass bestod av skritt genom byn och tillbaka vilket tog ca 25 min. Därefter jobbade jag Oden i paddocken ca 30 min. Jag kan sammanfatta dagens pass med tre bokstäver: W O W!!!! Jag fick en sådan underbar och härlig känsla. Om jag ska vara helt ärlig tror jag aldrig att jag har känt samma känsla förut. I traven var han helt fantastisk och bar upp sig själv superfint, hela tiden! Jag bara satt i sadeln och log för mig själv! Det som förvånade mig allra mest idag var att han kunde bära upp sig i galoppen i några språng!!! Jag har aldrig tidigare upplevt att han bär upp sig själv ordentligt i galoppen utan han brukar bli ganska tung och stark på grund av att han inte orkar. MEEEEEN vad lycklig jag är!!!! Att ett lyckat pass kan få en att må så härligt bra?!


Skärtorsdagen 2010 - förra årets premiärpass i paddocken!

/Jessica

En helt vanlig tisdag!

Sitter i soffan och väntar på att frukostkaffet ska rinna ner i kannan och ska om en stund hoppa i ridbyxorna för att köra till stallet. Hästarna vill ju ha lunch vid 12-13-tiden! Efter mockning och allt det där ska jag ta mig en ridtur. Jag har inte bestämt än om det blir barbacka, sadel, paddock, eller ut... Det ger sig helt enkelt! Ikväll ska jag till mammi en vända, för en gång skull är det jag som ska bjuda på mat! =)


Denna bild använder FNH Skåne som reklambild inför Mila-mässan i Malmö :)

/Jessica

RSS 2.0