Bilder från 30 april

Idag var det sista dagen på universitetet för den här terminen, härligt! Nu väntar lite jobb ett tag framöver. Oden har fått två vilodagar nu, men idag passade jag på att ta en liten skrittur med Louise, barbacka! Det har varit jättevarmt idag så prinsen fick stå i boxen och vila ca 2,5 timmar medan jag satt i gräset och njöt av solen. Han verkade tycka att det var ganska skönt att komma in där det var lite svalare.

Jag har inget vidare roligt att skriva ikväll så lägger istället ut fler ovisade bilder från den 30 april!
Oden vill också prata i telefon!


Okejdå, då tar jag väl min hink istället...


En prins vill ha massa beröm!

/Jessica

Mys!


Suddig bild men så mysigt!

/Jessica

Gräs = lycka

På morgonen igår tog jag och "LillaElin" som planerat en skogstur på Oden och Pampas, det gick jättebra! När vi var klara i stallet tog vi volvon mot Alvesta för att plocka upp Frida. Vi körde till Jönköping för att gå på Charlies vårrea, jag köpte dock ingenting där, men lika glad för det var jag! Vi passade även på att gå in på Hööks som ligger bredvid Charlies. Där köpte jag flugmedel, pälsglans och ett par ridvantar. Det var verkligen inga onödiga köp! Vi hade en jättetrevlig dag, "LillaElin", Frida och jag! På kvällen träffade jag Frida igen, det blev öl, vin, och lyckad utgång! Idag släppte Annica och jag ut våra pållar på bete. De blev så lyckliga! Kort och gott har helgen varit bra!


Min prins


Lycka! Bilderna lånade jag från Annicas blogg.

/Jessica

Fredagstur med vagnen

Idag tog jag och "LillaElin" en tur med rockarden. Prinsen var pigg och skötte sig finfint! Vi kom hem precis innan det värsta regnet kom. Vilket busväder det har varit idag, huuuu! I morgon blir det en morgontur, jag på Pampas och Elin på Oden. Därefter ska vi ta bilen och köra till Charlies vårrea i Jönköping. Det blir även en tur till Hööks. På kvällen väntar nog utgång med "StoraElin", känns som att morgondagen kommer att bli riktigt bra!
Ovisade bilder från den 30 april

/Jessica


"Dressyrat och trickat"

Idag skrev jag och min kompis klart vårt sista arbete för terminen. På måndag och tisdag nästa vecka väntar redovisningar, sedan tar vi sommarlov, eller ja från plugg i alla fall, jag ska ju jobba på posten tre veckor innan jag har får lite ledigt! Vid lunchtid idag körde jag till Fridas gymnasieskola där jag skulle slinga mig och klippa luggen. Resultatet blev verkligen jättebra, och det blev ju inte sämre av att det var superbilligt, jag är så himla nöjd!

Senare i eftermiddag cyklade jag till stallet och pysslade som vanligt. Jag red ut en liten sväng i skogen med Frida och hennes ponny innan jag arbetade lättare i paddocken med öppnor och skänkelvikningar. Prinsen var lydig och ganska mjuk i sidorna! Frida testade rida ett par varv på honom också (jag har ju ridit båda hennes ponnyer så nu det var dags för provtur på Oden för hennes del). Medan jag gjorde i ordning i stallet efter ridpasset fick prinsen äta gräs, mums mums! Innan jag cyklade hem körde vi igenom tricken i paddocken. Frida fick agera testperson idag. Först låg Oden ner på kommando och Frida fick sätta sig på honom innan han reste sig upp för att köra lite spansk skritt. Sedan provade jag något jag aldrig gjort tidigare. Vid några tillfällen har jag försökt få Oden att lägga sig ner när jag sitter på honom (utan sadel givetvis), men han har inte riktigt förstått vad det är jag har varit ute efter. Jag har trott att det har berott på att jag satt på ryggen och att han kände sig osäker då. Men idag när Frida satt på och jag stod på marken och gav kommando för ligg la han sig snällt ner, utan att tveka, och Frida kunde lugnt klättra av! Jag blev så stolt över min fina prins!


Blev glad när jag hittade denna på Elins blogg, gulligt tycker jag! :)

/Jessica

Barbacka

Igår efter att ha pluggat hela dagen skrittade jag Oden barbacka runt Bockaboda med Elin, Matilda och Frida. Därefter red jag Arapaho en stund i paddocken. Idag red jag ut barbacka igen, det är så himla mysigt! Det blev en hel del galopp, nyttig balansträning för matte med andra ord! :) Vid 13.30-tiden kom hovslagaren och gav prinsen nya skor. Oden skötte sig utmärkt och stod nästan och sov i stallgången!


Min fina gräsklippare :)

/Jessica


Prinsen har fått en flickvän!

Idag red jag barbacka till Hanaslövsberget och klättrade lite. Därefter släppte vi ihop Oden med Annicas häst, de ska gå på bete tillsammans i sommar. Ihopsläppet gick jättebra! De var superlugna och stod och betade jämte varandra samt drack ur samma vattenkar, så gulligt! Jag tror prinsen gillar sin nya tjej! :)I morgon blir det till att mocka på förmiddagen och eventuellt rida prinsen. Sedan kommer pluggkompisen och vi ska fortsätta skriva på arbetet. På kvällen ska jag rida Matildas fina Arapaho, jag längtar redan!!! På onsdag får förresten Oden nya pjucks, weee!

/Jessica

Hästbytardag igen!

Igår red jag ut själv en sväng, det blev lite cirkus men som tur väl är bekom det inte min lugna prins! Oden och jag stötte på en åsnehingst som skrek oavbrutetet på oss i flera minuter, minishettisar rymde och vi fick dem efter oss. När jag trodde att vi hade skakat av oss den sista hörde jag små hovar mot asfalten igen. Det var bara till att vända och försöka få den lilla hästen att hoppa in till sina kompisar... Ja vad ska man säga?!

Kvällen igår bjöd på lite fest och utgång som blev riktigt bra med trevligt sällskap! Idag har jag spenderat massa timmar i stallet. Oden har fått beta ca 2 timmar medan jag vilade lite i gräset. Senare på eftermiddagen kom Matilda ut med fika och efter lite kaffe och kaka var det dags för dagens ridning! Vi bytte hästar, jag red hennes Arapaho och hon på prins-Oden. Det gick över förväntan för oss båda! :) Det är verkligen nyttigt att få rida andras hästar samtidigt som det är skoj att se sin egen pålle bli riden av någon annan! Dagen slutar inte här inte, nej tidigare ikväll hoppade jag Fridas ponny Line. det gick jättebra, och jag är lite imponerad över att jag faktiskt hoppade en hel bana med henne mot slutet! Jag har inte hoppat ordentligt sedan jag slutade tävla ponny år 2006. Jag märker dock att jag har blivit lite fegare med åren, eller kanske bara klokare?! Hursom var det riktigt roligt, men dressyren är och kommer förbli min grej!


Mys i gräset


Arapaho och jag
Matilda och Oden

/Jessica

Plugg, stall, jobb!

Jeppjepp så har min dag sett ut. Kl 8.15 cyklade jag och mötte min kompis från universitetet. Vi har suttit med vårt arbete idag, pluspoäng till oss! Vi har dessutom hunnit med stallet där det blev en körtur med prinsen. Han var så lugn och duktig, min älskade Oden! Jag tycker det är så skoj att vi har kommit igång med körningen på egen hand! Morfar är ju veteran när det gäller att köra häst, men lilla jag har bara kört själv (utan morfar bredvid mig) ett fåtal gånger. Fast med en sådan duktig "lärare" som morfar-Kenne lär man sig fort! ;) Annica hängde förresten med på turen i eftermiddag, mysigt! Väl hemma i lägenheten igen väntade kaffe och lite mer plugg innan jag körde min kompis till bussen. Kl 18.00 var det posten som gällde, som alltid var tredje fredagkväll... Efter jobbet bjöd mammi och pappi mig på mat, IGEN. Jag har fått mat efter varje jobbkväll denna vecka, inte illa (jag kanske är lite bortskämd men jag inbillar mig någonstans att jag förtjänar det)! Tack mam!


Dagens bild!

/Jessica

Resultat

Nordfjordkampen 2011

Domare: Karoline Lindahl

 

KLASS 1 Dressyr Lätt D:1 2011

 

1. Linnea Hedström

    FNH

Vidablicks Elsa

 

61,88 %

2 Eleonor Karlsson

   FNH

Glim

 

61.25 %

3. Pia Lund

    FNH

Inga

 

57.50 %

 
KLASS 2 Dressyr Lätt C:2 2008

 

1. Jessica Jacobsson
FNH

Oden

 

 

62.86 %              

2. Johanna Kier
FNH

Mumlan

 

 

62.50 %

3. Katarina Hagelberg
FNH

Tammy 22728

 

 

58.57 %

4. Marina Nelin
SSFF

Kidde

 

 

57.86%

5. Gabriella Friberg
SSFF

Filur

 

 

57.14 %

6. Amanda Özek
FNH

Bruno

 

 

55.00 %

7. Pia Lund
FNH

Inga

 

53.21 %

 

KLASS 3: Nordfjordkampen 2011

Dressyr Lätt B: 1 2006

 

1. Lotta Botvidsson
SSFF

Heike Grönkulla

 

 

63.45 %

2. Marie Svensson
SSFF

Saga 3158

 

 

61.38 %

3. Jessica Jacobsson
FNH

Oden

 

 

61.03 %

4. A-K Gudmundsson
SSFF

Sivert

 

 

61.03 %

5. Johanna Kier
FNH

Mumlan

 

 

60.34 %

5. Ellinor Persson
SSFF

Sindarve Klara 3422

 

 

60.34 %

7. Julia Holst
SSFF

Molly 3429

 

 

59.66 %

8. Anna Mattsson
SSFF

Aadalens Grethe 3394

 

 

58,96 %

 

9. Katarina Hagelberg
FNH

Tammy

 

 

 

58.62 %

10.Amanda Özek
FNH

Bruno

 

 

 

56.55 %

11.Pernilla Werder
SSFF

Sönderg. Pascal

 

56.21 %


12.Ewa Persson
SSFF

Olivia 3198

 

 

55.17 %

13.Annica Nilsson
FNH

Djäknetösa 22730

 

 

54.48 %

14.Annika Gudmundsson SSFF

Sivert

 

 

 

53.10 %

14.A-K Gudmundsson
FNH

Indra

 

 

53.10 %

16Annika Gudmundsson
FNH

Indra

 

 

 

52.41 %

 

KLASS 4 Dressyr Lätt A: 1 2007

 

1. Lotta Botvidsson
SSFF

Heike Grönkulla

 

56.58 %              

2. Marie Svensson
SSFF

Saga 3158

 

55.53 % 

 

Nordfjordkampen 2011:

 

1. Södra Skånes Fjordhästförening          60.15% och 1221 poäng      

2. Föreningen Nordsvenska Hästen         56.70% och 1151 poäng

 

Bästa fjordhäst:                                        Heike Grönkulla och Lotta Botvidsson

Bästa nordsvensk                                    Oden och Jessica Jacobsson

 


Utanför banan

/Jessica

DÅ vs NU

2010


2011


/Jessica

Dagarna efter tävlingen

I måndags fick Oden en lugn mysdag, jag gick med honom ca 20 min, samt betade honom lite grann! Vi tricktränade även lite i paddocken. Han utförde hela registret hur bra som helst, duktiga prins! Igår fick han vila helt eftersom jag hade fullt upp med att skriva arbete under dagen och jobbade på kvällen. Idag däremot var det dags för en ridtur igen! Jag mockade och fixade iordning på morgonen för att senare köra till mormor och hjälpa till med städningen. Därefter cyklade jag upp till stallet och gjorde prinsen fin inför dagens skogstur. Frida och jag klättrade i Hanaslöv ett par gånger och red även lite på små mysiga skogsstigar. Hästarna var pigga och lyckliga över att få komma ut och busa av sig lite! Senare under eftermiddagen red jag Louises häst Pampas i paddocken. Det gick finfint trots att han var ganska pigg och framåt, härligt med en sådan energi! Efter att ha röjt lite i sadelkammaren cyklade jag hem, trött och nöjd efter dagens aktiviteter!


Mina fina priser jag fick med mig hem efter söndagens tävling!

/Jessica

Blå-gult :)/Jessica

FILM - Lätt B:1/Jessica

Bilder från Lätt C och Lätt B
Lycklig!

Foto: Elin Bengtsson

/Jessica

FILM - Lätt C:2/Jessica

Bästa nordsvenska ekipage

Efter att alla klasser (Lätt D:1, Lätt C:2, Lätt B:1 och Lätt A:1) var slut skulle dagens bästa nordsvenska- respektive fjordekipage koras. Man räknade högsta procent oavsett klass. Med 62,86 % i Lätt C:n var jag och Oden dagens bästa nordsvenska ekipgage!!! Jag blev så lycklig och visste knappt vad jag skulle ta mig till! :) Vi fick ett fint segertäcke, sponsrat av Hippo och med texten: Nordfjordkampen 2011 broderat på sidan! Vi fick även rida ett extra ärevarv tillsammans med det bästa fjordekipaget!


Oden har precis fått på sig sitt vinnartäcke!


Mormor berömmer prinsen!
Klär i blått!


Vill hellre käka gräs än posera!


Väntar på prisutdelning för Lätt B:1.


På väg till prisutdelningen!
Stolt över prinsen min!


Nöjda!


Jihaaaa!


Bästa fjording och bästa nordsvensk!

/Jessica


Resultat - Lätt B:1

Innan klassen startade hade jag bestämt mig för att rida med sporrarna (vilket jag inte gjorde i första klassen) för att se om Oden skulle svara ännu kvickare på mina hjälper, det gjorde han! Han var däremot ganska seg i galoppen även i denna klass, men det är ju vår akilleshäl, och det vet vi om! Vi har kämpat stenhårt med galopparbetet ute i skogen och i paddocken hemma. Han bär upp sig otroligt mycket bättre nu än vad han någonsin gjort tidigare, så utifrån våra egna förutsättningar är jag supernöjd! Programmet gick fint och jag var om än möjligt ännu nöjdare efter Lätt B:n! Att rida fina vägar är en av mina starkaste sidor och jag tror jag tjänar jättemycket på att vara så noggrann som jag är. Vi lyckades att få ihop 61,03 % vilket resulterade i en tredje placering av 16 starter. De två som kom före oss var två fjordingar som dessutom red Lätt A:n och ska rida fjord-SM senare i år. Hon som vann red på ca 63 % har jag för mig :)


Framridning


Kritiken från klassen :)

/Jessica

Resultat - Lätt C:2

I Lätt C:2 var det 7 starter. Oden och jag VANN klassen med 62,86 procent. Jag är nöjd med ritten! Travprogrammet är jag extra nöjd med och i galoppen hade jag önskat att Oden hade haft lite mer energi (som han hade på framridningsbanan). Jag tror dock att han gillade underlaget på framridningen bättre än det som var på tävlingsbanan. Han kändes lite osäker i hörnpasseringarna i galoppen, men jag drev på så gott jag kunde!


Från framridningen


Kritiken från klassen, för den som är nyfiken :)


Övriga resultat

/Jessica

Ledtråd.../Jessica

Nordfjordkampen...

Här kommer en bild från dagen! Ikväll eller imorgon kommer rapport, resultat och film! :)Vill också tacka alla gulliga människor som hjälpte mig under dagen, utan er vore inte allt så enkelt!

/Jessica


Startlistan

FNH står för nordsvensk och SSFF  för fjording!

Nordfjordkampen 2011
Domare: Karoline Lindahl

Klass 1 Dressyr Lätt D:1 2011

1. Eleonor Karlsson - Glim, FNH

2. Linnea Hedström - Vidablicks Elsa, FNH

3. Pia Lund, Inga - FNH

4. Marina Nelin, Kidde - SSFF  (utom tävlan)

 
Klass 2 Dressyr Lätt C:2 2008

1. Katarina Hagelberg - Tammy, FNH

2. Amanda Özek - Bruno, FNH

3. Gabriella Friberg - Filur, SSFF

4. Johanna Kier - Mumlan, FNH

5. Jessica Jacobsson - Oden, FNH

6. Pia Lund - Inga, FNH

7. Marina Nelin - Kidde, SSFF 

Klass 3 Dressyr Lätt B:1 2006
Nordfjordkampen
1. Annika Gudmundsson - Sivert, SSFF
2. Anna-Karin Gudmundsson - Indra, FNH

3. Marie Svensson - Saga 3158, SSFF

4. Lotta Botvidsson - Heike Grönkulla, SSFF

5. Jeanette Ågren - Unni, FNH              

6. Johanna Kier - Mumlan, FNH

7. Britta Nordström - Pajas, SSFF

8. Ewa Persson - Olivia 3198, SSFF

9. Jessica Jacobsson - Oden, FNH

10.Annica Nilsson - Mimmi 23155, FNH

11.Amanda Özek - Bruno, FNH

12.Pernilla Werder - Sönderg. Pascal, SSFF

13.Anna Mattsson - Aadalens Grethe 3394, SSFF

14.Ellinor Persson - Sindarve Klara 3422, SSFF

15.Katarina Hagelberg - Tammy 22728, FNH

16.Annika Gudmundsson - Indra, FNH

17.Anna-Karin Gudmundsson - Sivert, SSFF

18 Julia Holst - Molly, SSFF

Klass 4 Dressyr Lätt A:1 2007
 
1. Lotta Botvidsson - Heike Grönkulla, SSFF

2. Marie Svensson - Saga 3158, SSFF

/Jessica


Slut på praktiken = mer tid till mig

Ja, idag var sista dagen på praktiken. Det känns lite konstigt eftersom jag trivs väldigt bra (trots att jag tidigare helst ville vara på en gymnasieskola men nu har varit på två högstadieskolor), känner mig hemma på något sätt! Om jag ska komma på något bra med att praktiken är över är det faktiskt att jag får mer tid till både plugg och stall vilket känns oerhört skönt. Nästa vecka har jag två dagar på universitetet (9-12 båda dagarna), och utöver det ska jag och min kompis skriva en del på arbetet men det tar ju inte alls så lång tid. Vi jobbar bra och effektivt ihop, härligt!

Igår var jag ute i skogen med prinsen. Red ca en timme och Oden var superstark, men lyssnade ändå ganska bra. Idag har jag kört generalrepition med prinsen i paddocken här hemma. Mormor och morfar tittade på och kom med lite tips och synpunkter. Det glädjer mig fantastiskt mycket att de tycker att prinsen och jag har utvecklats jättemycket. Idag var han ganska stark i galoppen (som han kan bli när han har för mycket spring i benen), men för övrigt var han superfin och lydig! Jag tror att travarbetet har blivit vår starkaste sida. Jag har en bra känsla inför söndagens tävling, men självklart är jag lite nervös och taggad!

Ikväll har mammi och pappi bjudit på grillat, lyxigt och jättegott! Resten av kvällen blir lugn, jag har ju mycket att stå i hela morgondagen. Först ska jag följa med Elin på klubbhoppning, sedan rida ett lätt pass, tvätta häst, smörja träns, sadel och skor, packa transport, handla mat och grilla på kvällen. Jag älskar att jag inte behöver gå sysslolös!


Jag tror nog att Oden har smygtränat lite med sina stallkompisar. Titta på söta Line!

/Jessica

En onsdag

Idag har jag har jag haft praktik 8.30-14.00 Sedan hämtade jag upp min vän på stationen i Alvesta, det stod ju plugg på schemat i eftermiddag! Innan vi satte igång fixade vi de vanliga sysslorna i stallet. Jag har även hunnit tvätta mitt i allt plugg, känns oerhört bra! Vid 19.30-tiden körde jag tillbaka min pluggkompis till stationen i Alvesta så hon kunde ta bussen hem till stan. Jag passade på att tanka bilen inför helgen, huuuuanamej var dyrt det kan vara med bensin! På vägen hem stannade jag till i stallet och skötte om prinsen min. Vi har inte tricktränat på ett bra tag nu och kände därför att det var dags för lite lätt lek i paddocken. Oden fixade den spanska skritten jättefint och låg ner på kommando två gånger, duktiga prinsen! Därefter tog vi en liten promenad på 10 minuter, och innan Oden fick gå in i boxen igen fick han beta lite gott gräs utanför hagarna!Nu ska jag fixa lite med tvätten, bädda rent i sängen och sedan sova!

/Jessica

Hjälp min vän (totalt ohästigt)

Snälla gå in och rösta på låt nummer 19 - Det spelar ingen roll (om det regnar lite grann). Det är en av mina bästa vänners bidrag till Svensktoppen Nästa! Klicka HÄR för att komma till sidan där ni röstar!


Vill ni lyssna på Kronobergs bidrag klickar ni här.

/Jessica

Min vardag

De flesta veckodagarna i mitt liv brukar se likadana ut. Praktik/universitet, stall och jobb. Jobbar jag inte brukar tiden fyllas med plugg. Igår efter praktiken tömkörde jag Oden en sväng. det måste ha sett ganska roligt ut eftersom jag använder den stora tunga lokselen. Jag har ju ingen tömkörningsgjord, men det kanske jag kan önska mig i födelsedagspresent?! ;) Det blev hur som helst lite trav (Oden joggade, jag sprang), men mest skritt. Jag tycker det är smidigt att motionera både häst och människa på samma gång! Senare gjorde jag några timmar på jobbet. Det var en fartfylld dag och det var riktigt skönt att gå och lägga sig på kvällen.


Prinsen ville göra allt annat än posera igår... Det har var det bästa vi lyckades att åstadkomma!

Idag har jag hunnit med praktik på förmiddagen och fram till lunch, sedan mockning och allt annat stallpyssel, en ridtur på prinsen (35 minuter i skogen och 25 minuter i paddocken), dusch och lite pyssel hemma, plugg i Alvesta, klippning här hemma (Frida fixade min lugg och mina slitna toppar, superbra), dammsugit hela lägenheten, och sist men inte minst har jag varit ute och joggat en sväng nu på kvällen. Jag tror jag somnar lätt ikväll också!


Min tacksamma prins efter dagens dusch!


Här är vi inte blyga inte...Oden skötte sig fint både igår och idag. Han är mjuk och behaglig att rida, vilket bådar gott inför söndagens tävling. Det känns alltid lite bättre att åka iväg om man har haft en bra känsla i ridningen veckorna innan. Förresten har startlistorna kommit ut, spännande! Jag startar som nummer 5 av 7 i Lätt C:n och som nummer 9 av 18 i Lätt B:n, helt ok tycker jag nog!

/Jessica


Mysbilder från i fredags!
Undersöker sanden
Plask plask


Finaste prins man kan ha


Foto: Elin Bengtsson

/Jessica

Helgen...

Jag har haft en riktigt mysig helg och jag har fått en del vettiga saker gjorda! I fredags fick jag som sagt ett underbart ridpass på prinsen och det har jag levt på hela helgen! På kvällen grillade jag och ett par vänner hemma hos mig, trevligt som bara den! På lördagsmorgonen tog jag grannbarnen och gick upp till Dansjö Gård som skulle släppa ut sina kossor på bete. Där var jättemycket publik, glada kossor och gratis kanelbullar och mjölk! Efter kosläppet cyklade jag och två av grannbarnen till stallet och gjorde fint hos Oden samt gav honom lunchhö. När vi ändå var i arbetartagen tömde vi hela hagen på sten, tre fulla kärror fick vi ihop! Inte nog med det, vi mockade också ur hagen, fyra kärror bajs blev det, inte illa om jag får säga det själv! Under eftermiddagen kom morfar ut och vi körde en sväng med Oden som skötte sig fint som alltid. En tjejkompis och jag hade planerat utgång på kvällen, men vi var båda trötta efter en lång dag ute i solen så det blev god mat och tjat på Spåren istället och sedan film hemma hos mig innan vi båda somnade till på soffan.


Lyckliga kossor
Lördagens körtur

Idag tog jag lite sovmorgon, kl 9.30 klev jag upp och gjorde kaffe och mackor innan jag körde till stallet för att mocka, byta vatten, fixa höpåsar samt göra iordning betfor. När jag var klar med allt stallpyssel tog jag volvisen och körde till universitetet där jag träffade min kompis som jag skriver ett arbete ihop med. Vi pluggade i flera timmar och kom en bra bit på vägen. Det var en aning trist att sitta inomhus en dag som denna, men ibland måste man!


Så här kan det se ut...

Ikväll var jag ute på en underbar skogstur med prinsen, barbacka! Han skötte sig utmärkt och jobbade på bra. Vi klättrade lite samt jobbade lite med galoppen som bara bli bättre och bättre, härlig känsla! Efter ridturen fick min goding beta lite, det uppskattades verkligen! Jag blev bjuden på grillat av en kompis och granne efter ridturen, så himla bra jag har det! Nu sitter jag här vid datorn och sängen kallar på mig, godnatt!

/Jessica


FILM - Paddocken 6/5 - 2011/Jessica

Bildbomb - dagens ridpass

I eftermiddag efter praktiken red jag prinsen i paddocken bakom huset där jag bor. Det tar ca 10 min att skritta från stallet och hem till mig vilket det känns jättelyxigt! Oden var jättemjuk och lydig idag! Jag fick en underbar känsla och satt mest och log under hela passet, wow! Under morgondagen kan det även komma upp ett litet filmklipp från dagens pass, om ni vill se?!
Foto: Elin Bengtsson

/Jessica

Smakprov från dagen


Foto: Elin Bengtsson

/Jessica

Fantastisk skogstur med min prins!

Idag efter praktiken pysslade jag om Oden ordentligt innan jag sadlade och gav mig ut på en underbar tur i skogen. Jag red en väg jag aldrig ridit tidigare och det var riktigt spännande att se var jag skulle hamna. Det visade sig att jag kom ut på en grusväg som ligger ganska nära stallet. Det var en lång runda som tog ca 80 min sammanlagt, då galopperade och travade vi en del där det var bra underlag, men det blev mest skritt eftersom det var lite backar och sten inne i skogen. Jag älskar att komma ut på härliga kvällsturer nu när våren verkligen är här! Det är så underbart att få vara ett med min finaste vän!

Nu sitter jag i soffan med mitt duntäcke om mig och ska snart krypa ner i sängen, godnatt!


I skogen


Nästan hemma


Picknick i kvällssolen

/Jessica

Hektiska dag...

Huuu, idag har det varit fullt upp, igen! Jag har hunnit med praktik, stall, stan en snabbis och jobb. Mammi bjöd på middag efter jobbet ikväll (tack snälla) och jag har precis kommit hem till Lekaryd. Oden fick sin vilodag idag vilket passade fint eftersom matte hade så mycket att stå i. Prinsen verkade inte speciellt bekymrad över att slippa motion idag! Han var så nöjd med att strosa runt i hagen och leta gräs, det har faktiskt kommit lite nu, härligt! Idag är sista anmälningsdagen till Nordfjordkampen så jag väntar med spänning på att få se startlistorna som bör komma inom några dagar :)


En mysig bild Elin tog i lördags!

/Jessica

Tisdag

Idag hade jag kortdag på praktiken 8.30-12.00, jättelagom om jag får säga det själv! Jag har hunnit med stallet och en timmes skogstur med Matilda, hur mysigt som helst att skritta runt på stigarna och bara prata strunt! Nu sitter jag hemma och har precis kommit ur duschen, om ca en timme kör jag mot jobbet där jag ska spendera min kväll. Hoppas ni alla har en härlig tisdag!


Dagens bild

/Jessica

Hard work work!

Dagen började med praktik 8.00-15.00. Därefter styrde jag bilen hemåt för att äta lite och byta om. Sedan bar det iväg till stallet där jag mockade och fixade hos Oden innan jag kopplade släpet. Jag körde till Moheda och fikade lite snabbt med mormor och morfar för att sedan ta morfar med mig och köra till höbonden. Vi lastade 25 balar hö i hästtransporten, nu klarar sig prinsen fram till sommarbetet. Jag lämnade av morfar i Moheda på hemvägen och fortsatte sedan till stallet där jag lastade av alla balar själv, pust! När klockan hade slagit 19.00 tog jag in prinsen och gjorde iordning honom för en skogstur. Vi jobbade en hel del med galoppfattningar och avbrott samt skrittade upp och ner för en ganska brant grusbacke ett par gånger. Oden tycker verkligen om att arbeta, han var så duktig! Väl hemma i lägenheten igen vid 21-tiden värmde jag en matlåda som min bästa mormor hade skickat med mig, mums! Nu är jag mätt och helt slut i kroppen efter en fullspäckad dag. Sängen kallar på mig och det ska bli skönt med lite sömn! Godnatt!


Rakt fram och till höger ligger stallet, vi har fantastiska rid- och körvägar här!


Bakom träden ligger Hanaslövsberget, skidbacken!


Prinsen efter kvällens ridtur!

/Jessica


Bloggtävling igen

Ja, varför inte?!


HÄR hittar ni tävlingen!

/Jessica

Bloggtävling

Ibland kan man ha turen på sin sida, hoppas!


HÄR hittar ni tävlingen!

/Jessica

Anmälda till Nordfjordkampen

Japp, för en stund sedan skickade jag in min anmälan samt betalade startavgiften för Nordfjordkampen 2011. I år kommer jag att rida två klasser, Lätt C:2 och Lätt B:1. Jag ser fram emot tävlingen och känner ingen prestationsångest eftersom alla startande har liknande förutsättningar. Vi sitter på relativt tunga hästar som kanske inte har samma luftiga gång som en del halvblod och andra raser kan ha. Vi gör så gott vi kan och vi har roligt, det är det viktigaste!

Tävlingen äger rum den 15 maj i Norra Åsum strax utanför Kristianstad, vid Gärds Ryttarförening, samma plats som förra året. Jag kommer ihåg att jag tyckte att det var en bra anläggning med bra parkering, bra framridningsmöjligheter och fina tävlingsbanor. Jag hoppas dock inte att det kommer att regna tokmycket innan och under tävlingsdagen eftersom jag ogillar att rida på tungt underlag. Oden är redan lite tung att rida för lilla mig, men det blir mycket svårare om underlaget är djupt och tungt! Så håll tummarna för att vi får bra väder nu innan tävlingen!
Nordfjordkampen 2010

/Jessica

RSS 2.0