Litet filmklipp

Här kommer ett litet klipp från sadelprovningen förra veckan!



/Jessica

Följer ni oss?

Följer ni oss via bloglovin? Om inte, klicka på symbolen nedanför ;)

/Jessica

bloglovin

FILM - Nordfjordkampen 2009



/Jessica

Väntar...

Sitter och väntar på att filmen ska laddas upp på You Tube, det går jättesegt! Jag undrar om det helt enkelt är så att det inte går att publicera den pga att den är alldeles för stor?! Det återstår att se...



Oden på Eurohorse förra året. Ni som var där i år, vet ni om nordsvenska hästen var representerad?? Vi satsar nu i alla fall stenhårt på Mila-mässan i Malmö den 26:e mars, ska bli så skoj att komma ut igen!

/Jessica

Odens första tävling?

Jag har tyvärr inte många filmer på Oden, men en har jag hittat i mitt arkiv. Skulle ni vilja se en film från Odens första dressyrtävling??? Oden var då 5 år och vi red Lätt C:1 i Nordfjordkampen (dressyrtävling för nordsvenskar och fjordingar). Vi lyckades placera oss som 3:a av 16 st startande!



/Jessica

Stallpyssel

Igår blev det utgång vilket gjorde att jag idag tog en skön sovmorgon. Idag hade jag inga tider att tänka på så jag passade på att mocka hela stora stallet (5 boxar) och lägga in mat och fylla på vatten till alla pållar. Ibland är det skönt att bara gå runt själv i stallet och pyssla. Det känns på något sätt som att man glömmer både tid och rum då! När stallet var klart tog jag in prinsen och borstade honom i säkert en halvtimme om inte mer. Han fäller så himla mycket nu så det tar tid för en pedant som jag att göra honom fin för en ridtur. Idag red jag ut en sväng för att sedan avsluta i paddocken. Oden var superpigg och lite stark men samtidigt väldigt lydig och kvick för hjälperna. Mot slutet mjuknade han till! I morgon ska prinsen få ett skönt skrittpass på långa tyglar genom byn.

Nu väntar en TV-kväll i soffan med lite kvällsmat och kexchoklad, mys!


Figaro höll mig sällskap i eftermiddag, fina kisse!

/Jessica

Min fantastiska Oden!

Idag red jag ut en sväng (ca 25 min) innan jag arbetade Oden en stund i paddocken. Det var lite mjukare underlag där idag än vad det har varit de senaste månaderna vilket kändes helt underbart! Jag tror prinsen gillade det också för han gick klockrent idag, lydig och mjuk som aldrig förr! Underbar känsla helt enkelt, weeeehoo! Nu ska jag in i duschen för att sedan planera kvällen!


Dagens bild!

/Jessica

Körövning, V75 och stallet!

Ah en vanlig lördagmorgon startar som sagt med körövning kl 10.00, en bra start på dagen! Idag sjöng vi en massa roliga låtar, jag och mina postvänner! Inga är som ni! Sedan fopr jag vidare för att fixa min dagens dubbel samt en liten V75:a, idag tror jag på miljonerna, haha, skämt åsido. Spelar man för 24 kr på sju lopp så har man nog inte så stor chans, idag gick jag dessutom lite på alla roliga namn! Fast jag glömde ta en häst, den hette Snygg, tjusigt namn men den verkade inte ha särskilt bra förutsättningar...

Nu ska jag vika tvätt och lyssna på Kärlekens tunga med September innan jag kör till stallet för att mocka, rida och dona. Sedan blir det lite fika hos mormor och morfar. Har ni en lika bra lördag som jag?



Bjuder på en ohästig bild. Jag och mina körvänner kan inte hjälpa att vi tycker om att sjunga i mjukisbyxor!

/Jessica

Fullt ös som vanligt!

Ooojaa, och konstigt vorde det väl annars? Nu tvättar jag, ska strax bädda rent, äta lunch, köra till stallet för att mocka, motionera Oden och allt det där, sedan skynda hem igen och lägga in en ny maskin tvätt innan jag ska köra till jobbet! Stressiga fredag...något bra är i alla fall att lönen har kommit in på kontot idag, den är alltid lika välkommen, eller hur?

Jag har inte bestämt ännu om jag ska rida på banan, ut eller tömköra idag... Jag gör det som faller mig in helt enkelt! :) Vad hittar ni på denna fredag?


Vi ska gå hand i hand genom livet du och jag :)

/Jessica

Underbara ridpass!

Jaaaa idag gick allt så bra som det bara kan! Jag är supernöjd med min mjuka, fina, lydiga nordis! Nu väntar jobbet! Hoppas er kväll är bra!


Dagens bild! Har ni någonsin sett så här snälla ögon?!

/Jessica

Jag ska städa hela huset lilla Bobbo, tralalala!

Nu har jag precis städat klart hemma hos mormor, himla tjusigt blev det. Här brukar alltid vara jätterent så det är en stor lycka när man kommer ut i hallen och ska dammsuga under alla skor och det skramlar ordentligt i dammsugaren! Nu ska vi äta lunch och sedan bär det av till Oden. Morfar ska komma upp med en jobbarkompis och hans barn, de ville titta på Odens konster och kanske rida en sväng, självklart ställer vi upp, min prins och jag! :)


Osby hösten 2009

/Jessica

Det blev en bra dag!

Jag har haft fullt upp hela dagen, från tidig morgon till nu... Redovisningen av grupparbetet i morse gick bra (tror jag). Jag var hemma strax efter 10.00 och satte mig då direkt för att fortsätta skriva på min uppgift som ska lämnas in senast söndag. Efter tre timmars plugg kände jag att det var på tiden att köra ut till stallet. Idag blev det en sväng i nya sadeln. Vi skrittade på asfaltsvägen ca 30 min. Jag kunde jobba en del med öppnor vilket gjorde att Oden blev riktigt mjuk och fin! Efter ridturen tog jag in alla hästar för att sedan styra bilen mot Alvesta för mer plugg. Efter mycket om och men är nu uppgiften klar och jag sitter och filar lite på källförteckningen. Om ca 10 min är den inskickad och då kan jag glömma plugg i flera dagar, underbar känsla!


Det är vi <3

/Jessica

Mindre smickrande bilder...

Håll till godo men ta det inte för en vana! Jag brukar nästan aldrig visa mina mindre bra bilder... Ingen är perfekt, eller hur? Hoppas ni får skratta lite för det gör jag i alla fall ;)


Sommar 2008 - Oden 4 år



Sommar 2008 - Galopperande köttbulle? Oden hade precis lärt sig galoppfattning.


Vår 2009 - Tjusig rumpa?


Vår 2009 - Titta på mina skräckinjagande tänder!


Vår 2010 - Nej vi välter inte, jag lovar!


Sommar 2010 - Vi tränar "ligg", inte spela död!

/Jessica

Oden på framsidan!

Oooops, linslusar är vi! :) Gick nyss in på FNH-Skånes hemsida och blev glatt överraskad över att få se mig och min prins på framsidan! Kolla får ni se: www.fnhskane.se

Eurohorse har också en liten bild på oss på deras sida: www.eurohorse.se

/Jessica


Ytterligare favorit i repris


För att jag tycker det är en ganska söt filmsnutt! Jag hoppas på att få lite bättre klipp på vår träning framöver!!!

/Jessica

En hungrig postares dröm!


Pappi och mamma bjöd på middag efter jobbet ikväll, kålpudding, sås, potatis och lingon! MUMS! Tack <3

/Jessica

Tömkört!

Idag efter grupparbetet åkte jag till djursjukhuset och köpte specialmat åt Funny (mammis och pappis vovve) så de slipper köra in till stan. Jag menar jag är ju i stan var och varannan dag! Därefter styrde jag forden min mot stallet där Oden väntade på att bli ompysslad! Efter att ha mockat och donat tömkörde jag Oden en sväng på åkern. Det blev 25 min skritt, helt lagom en dag som denna. Innan jag körde hem passade jag på att repetera lite trick, till exampel hämta hinken. Nu kan Oden stanna (som vi tränat vid inkallning) medan jag backar flera meter, ställer från mig hinken, backar lite till för att sedan ge kommando till Oden att hämta hinken. Det gör han glatt, sedan går han med hinken i munnen fram till mig för att ge mig den i handen. Därefter får han givetvis massa beröm. Han är så smart min stora prins! Nu ska jag skynda vidare till jobbet!


Efter dagens skrittur.

/Jessica

Hållbar utveckling!

Så var vi där igen. Nu är det dags för slutspurten eftersom vi ska redovisa i morgon! Vad gör ni idag?


Hard work work!

/Jessica



En favorit!

Jag måste bjuda på en av mina favoritbilder på mig och Oden! Denna togs för lite mer än ett år sedan! Nu väntar sängen, godnatt! 



/Jessica

Min nya bates!

Här är den, min nya sadel! Tyvärr hittade jag ingen dressyrgjord som var 85 cm, typiskt! Men det får bli helgens problem istället. Så länge får jag låna Emmas gjord som precis går runt min stora nordis!



I eftermiddags tog jag som sagt en premiärtur i sadeln i paddocken. Just idag var Oden ganska stark och jääääättepigg så det krävdes mycket skrittarbete, öppnor i båda varv gjorde att han blev lite mjukare mot slutet! Det är skönt att kunna avsluta med en bra känsla trots att man har haft ett lite tuffare pass än vanligt :)

/Jessica

Sadelköp!!!

Iiiihhh, strax ska jag köra till stan för att genomföra köpet av Bates Caprillin samt lämna tillbaka Isabell Werthsadeln och byta in min gamla Albion. Jag måste även köpa en dressyrgjord då jag inte äger någon sådan! I eftermiddag ska jag premiärrida i min nya fina sadel! Nu har jag suttit och avnjutit en rejäl frukost, fil och müsli, smörgåsar och kaffe och samtidigt försökt titta lite på min uppgift om samtal och kommunikation. Det går sådär med uppgiften, jag har skrivit en halv sida och behöver 2 och en halv till...suck! Det får bli mer plugg ikväll!

Idag tänker jag förresten lite extra mycket på mormor, vill du ha städhjälp torsdag eller fredag så kommer Billan som en raket i sin lilla Kjelle!


Här rider jag som sagt i Emmas Bates, men nu ska jag in och hämta min egen, jihooo!

/Jessica


Likt ett barn...

Jag kan inte hjälpa att jag är löjligt förtjust i Ponnyakuten! För 30 min känner jag mig som ett barn igen och önskade att jag vore en av tjejerna som fick vara med i programmet! Sedan premiären förra året har jag inte missat ett enda avsnitt... Besatt? Njaä bara trevligt söndagsnöje! Ju mer hästar i TV desto bättre :)



Figo och jag 2006 - mitt sista ponnyår...¨

/Jessica

Mila igen!

Passar på att göra lite reklam för Föreningen Nordsvenska Hästen Skåne som kommer att finnas på plats på Mila-mässan 24-26 mars! Oden kommer ni att kunna träffa i monterboxen lördagen den 26 mars samt se inne i hästarenan. Vi kommer att göra två (jag tror det blir två) uppvisningar under dagen!

Klicka på länken för att komma till FNH Skånes poster inför Mila: http://www.fnhskane.se/Publikation%20Mila2011.pdf'

För mer info om Mila gå gärna in på deras hemsida: http://milamassan.se/ 


Oden och jag på Eurohorse 2010!

/Jessica

Effektiv är bara förnamnet!

Jag vaknade runt 9-tiden idag men låg och drog mig lite extra, skönt! Sedan bar det av till stallet där Emma satt på bänken i solen utanför stallet och serverade kaffe och paj, söndagslyx! Efter att ha mockat, fixat höpåsar och burit vatten var vi väl värda en lunchpaus. Senare plockade vi isär slädarna för att lägga undan dem för den här vintern. Att ställa undan slädarna känns som ett av alla härliga vårtecken! Vi fortsatte med att röja undan i spolspiltan och lite i sadelkammaren och resultatet blev riktigt bra! Oden har stått och njutit i solen hela dagen och tittat på när grannarna har fällt skog, söta häst! 

Senare under eftermiddagen red jag Oden med bosalen (bettlöst) barbacka i paddocken i ca 70-80 min varav mer än hälften av tiden bestod av skritt. Jag fortsatte min träning med att få honom riktigt lydig för mina vikthjälper. Idag kunde jag svänga i både skritt och trav utan att jag höll i något. Han stannar och backar på röst och viktkommando. Eftersom vi inte har något staket på ena delen av paddocken vill jag inte ta av huvudlaget helt pga säkerhetsskäl. Tyglarna eller repen finns där för mig att ta tag i om Oden skulle bli ofokuserad och kommer på tanken att springa ut från paddocken. :) Men en dag rider jag min prins utan någon utrustning, det är jag säker på! Vi avslutade med lite spansk skritt som börjar sitta ganska bra nu!


Lite trött men nöjd häst efter dagens ridpass! Eftersom han fäller mycket väljer jag att ha ett schabrak mellan mig och all päls så att jag inte blir totalt nerhårad ;)

/Jessica

Provridning

Den bästa bilden (som ändå inte är så bra) från när jag red i Isabell Werthsadeln. Fick ingen bild från när jag red i Bates:en men ni har ju sett en bild från när jag lånade Emmas sadel av samma märke! ;)



/Jessica

Bates it is!

Efter dagens provridning av sadlarna står det klart att det blir en Bates Caprilli jag kommer att köpa till Oden! Jag hade även en Isabell Werth (wintec) hemma som jag provred men jag tyckte att jag kom alldeles för långt från hästryggen i den trots att den låg väldigt bra på Oden. Jag själv älskar Bates:en och känner mig nästan som ett med hästen när jag sitter i den. Oden verkar trivas mist lika fint i den! Det gör verkligen ingenting att den är jättesnygg ! :) På tisdag ska jag tillbaka till affären och genomföra mitt köp, det känns superbra! Jag är verkligen nöjd!!!


Bates Caprilli


Isabell Werth

/Jessica


Soliga lördag!

Åh vad man blir glad när man stiger upp ur sängen och ser hur solen skiner ute! Det måste bli en bra dag, jag tror det! Igårkväll somnade jag som en stock innan 23.00. Jag var så trött så att jag inte kunde hålla uppe ögonen, men visst är det skönt med en slappekväll i soffan ibland? Idag ska jag som sagt provrida sadlarna, kul! Fast innan dess ska jag packa kläder inför kvällens födelsedagsfirande samt åka och köpa en dagens dubbel, det känns som jag har tur idag! :) Haha! Vad ska ni hitta på denna fina lördag?


Du och jag Oden! <3

/Jessica

Lång dag!

Efter dagens grupparbete körde jag ner till stan för att fixa en födelsedagspresent till Emma som fyller år idag, samt besökte 3-butiken. Jag kom hem med en I-phone och ett abonnemang, precis som jag trodde. :) Jag inser att det kommer ta lång tid innan jag riktigt har förstått hur den fungerar, men skam den som ger sig! Ikväll var det som sagt sadelprovning hemma i stallet och vi hittade två sadlar som låg bra på Oden. Jag ska provrida dem i morgon, spännande! På båda sadlar kan man byta koppjärn när/om man vill vilket jag tycker är jättebra! Min gamla sadel kommer vi att byta in om vi bestämmer oss för någon av de som vi har hemma.

Resten av denna kväll spenderar jag i min soffa, fredagsmys helt enkelt!


Min gamla sadel som inte längre passar Oden

/Jessica


FREDAG!

Äntligen är det fredag igen, som jag har längtat! Nu sitter vi här igen, vid Bellas köksbord. Det blir grupparbete hela förmiddagen, nice! I eftermiddag blir det en tur ner till stan, ska se om tre eller telia har något bra erbjudande till mig. Igår dog nämligen min mobil och den tänker inte återuppstå... Ikväll blir det som sagt sadelprovning, spännande!


Mys...

/Jessica

Mila-mässan!!!

Jag känner mig taggad inför den 26 mars! För en stund sedan såg jag att programmet för aktiviteterna i hästarenan var uppe på Milas hemsida! Visste ni att Tobbe Larsson visar frihetsdressyr samma dag som Oden och jag är där? Enligt programmet som ligger uppe verkar det som att en av våra uppvisningar ligger precis innan Tobbes, aaaah lite kul är det faktiskt! :)


http://milamassan.se/

/Jessica

Svettigt pass

Idag efter grupparbete och lunch blev det ett ordentligt pass i paddocken. Jag red mycket öppnor för att få Oden mjuk och lydig. Jobbade även en del med galoppen, han fick mest rulla på och försöka hitta tempo och balans själv utan att jag krävde det. Han har alltid haft lite jobbigare för galoppen och nu gäller det att arbeta stegvis och långsamt för att han ska stärka sin galopp. I det stora hela är jag nöjd med passet. Jag red ca 55 min och både häst och ryttare blev ganska svettiga. Bra träning med andra ord! :)

Jag lovar att svara på kommentarer ikväll efter jobbet!

Bjuder på en hoppbild mitt i allt dressyrsnack...

/Jessica

Stan och grupparbete :)

Japp ny pyser jag till Växjö för att jobba med grupparbetet några timmar. Det ska faktiskt bli trevligt då det känns som jag hamnat i en himla bra grupp med smarta och roliga människor, kul! I eftermiddag ska jag stanna till och ta hand om Oden innan jag kör vidare hemåt för att byta om och åka till jobbet. Ännu en fullspäckad dag i Jessicas liv, jajamen! Vad hittar ni på en dag som denna?


Oden på min student! Här var han 3 år :)

/Jessica

Plocka upp spö



/Jessica

Dålig uppdatering har sin förklaring...

Även idag har jag hunnit med en hel del! Jag har varit på universitetet, bokat tid för sadelprovning, mockat hela stallet, ätit mat och fikat hos mormor, tricktränat Oden, samt varit på Börjes med Emma ikväll. Jag kom hem först nu och är helt slut. Fast jag har ju haft en himla bra dag måste jag säga :) 

På fredag ska vi prova lite olika sadlar på prinsen och förhoppningsvis hittar vi någon som passar. Dagens trickträning gick kanonbra. Vi övade bland annat spansk skritt, hämta hink/spö, buga pch så gick vi lite fram och tillbaka över pallen. Min prins är så lydig och följer mig fint som en hund, underbara häst! <3 Eftersom jag har lånat Emmas dressyrspö fram till nu (gillar henner bättre än mitt gamla) så fick jag idag införskaffa mig ett eget likadant. Det var ett spö från Börjes som kostade 35 riksdaler, haha! Det bevisar att bra saker inte behöver vara dyrt! Jag köpte även ett par nya boots att ha fram eftersom de gamla har gått sönder och jag har inte tagit mig tid till att sy ihop dem (vet inte ens om de går att laga). Mina sköna gamla ridbyxor sjöng på sin sista refräng (hål i både knä och skrev) så jag fyndade ett par nya, svarta helskodda.


Min finaste!

/Jessica

  

5 saker ni (kanske) inte visste om Oden

1 - Han tycker om att bli kliad i örat
2 - Han gäspar när jag flätar manen
3 - Han tynger en del när jag kratsar hovarna
4 - Han tycker inte om knäckebröd
5 - Han bockade som en tok när han skulle lära sig galoppera med mig på



/Jessica


5 saker ni (kanske) inte visste om mig

1 - Jag nyser om jag kollar rakt in i för starkt ljus
2 - Jag har mc-kort
3 - Jag har en tatuering
4 - Jag är morgontrött
5 - Jag har tränat bugg



/Jessica


Hej i mörkret! Jag sitter i em varm och go...

dsc01034 (MMS)

Hej i mörkret! Jag sitter i en varm och go bil på väg hem från Ikea! Det blev en liten spontanresa med Emma! Skoldagen tidigare gick fint och likaså ridpasset i paddocken. Oden var verkligen på hugget och om än möjligt ännu mjukare och lydigare än igår! Det var så härligt att jag knappt ville sluta rida. Vi hörs lite senare ikväll när jag har kommit hem. Då ska jag se till att svara på dagens kommentarer också! /Jessica


Grupparbete :)

Skola, skola, skola...behöver jag säga mer? :) I eftermiddag ska Odis och jag ta oss en tur i paddocken igen. Hörs senare!


Öppna :)

/Jessica


Vi tränar - spansk skritt

Ni vet säkert redan att ett av Odens favorittrick är vinka, men visste ni att han nu har börjat förstå hur han ska röra sig i spansk skritt? Vi tränar för fullt och prinsen min gör framsteg varje dag!



/Jessica

Kvällstankar

Dagen har varit bra på många sätt. Seminariumet i förmiddags var snabbt avklarat. Därefter åkte jag för att köpa fika och en liten alla hjärtans dagpresent till mormor och morfar, samt till mamma och pappi. När jag var klar bar det av mot stallet, hästarna väntade ju ivrigt på sin lunch. Medan Oden stod i solen och mumsade hö mockade jag stall och pysslade lite. Det blev ett lösgörande ridpass i paddocken idag på ca 45 minuter. Oden kändes mjuk och lydig för hjälperna. Efter passet körde vi lite trickträning (som vanligt), det är nog bland det bästa Odis vet! :)

I morgon väntar grupparbete, föreläsning, stall och plugg, med andra ord en ganska vanlig dag i mitt liv!


Ibland tror jag på riktigt att Oden är en hund...

/Jessica

Måndag och alla hjärtans dag

Jag har precis tryckt i mig en rejäl frukost så jag klarar den långa dagen på universitetet (10.15-12.00) :) Helgen har varit jättebra och jag lovar att skriva mer om den ikväll, då jag ska jag även lägga upp en film från gårdagen. Vad tyckte ni om gårdagens film? Jag vet att kvalitén inte är så bra men jag hade ju bara min mobil att filma med, alltid något.

Igårkvälll fick jag förresten en chokladkartong av mamsen för att det är alla hjärtans dag idag, tack söta! Någon annan firar jag nog inte med. Elle jo det skulle ju vara Oden i så fall! Min bästa och enda prins!

Vi hörs senare för nu måste jag rusa!



/Jessica

Film

Idag har Oden lärt sig att plocka upp både spö och hink när jag sitter på ryggen!!!



/Jessica

God eftermiddag alla! Jag har en kanonbra ...

dsc01252 (MMS)

God eftermiddag alla! Jag har en kanonbra söndag. Oden har fått nya fina skor. Nu lastar vi av spån och ska snart äta middag. Jag lovar att göra ett roligare inlägg ikväll efter jobbet! /Jessica


Min lördag so far...

Kvällen igår var jättetrevlig med bastu och massa prat! Vi var så trötta efteråt att vi somnade till en film i soffan och vaknade inte till förrän den var slut. I morse var det lätt att komma upp ur sängen när man såg hur fint solen sken. Körövningen gick bra och det blir bara bättre och bättre för varje gång, skoj! Därefter blev det lite enklare lunch med en gammal vän innan jag körde till Oden.

Mormor och morfar kom upp till stallet och tittade när jag red i Emmas sadel. Oden gick lika fint idag med den! Till och med morfar (som inte är så värst haj vad gäller sadlar) såg hur mycket bättre hästen rörde sig och att allt såg mycket mjukare ut. Jag gillar sadeln skarpt! Nu ska vi ringa runt lite och se om vi kan få ut en sadelprovare, fast vi är ganska säkra på att vi vill ha en Bates (alt Wintec cair), samma modell som Emmas, men man vet aldrig om det finns sadlar som kan passa ännu bättre. Jag har ingen brådska med sadel utan det viktigaste är att vi hittar en som verkligen är bra för Oden och mig.

 

Som vanligt var morfar mer spänd på att få se Oden utföra sina cirkuskonster än vår ridning (morfar kallar det cirkuskonster och vi andra säger trick). Jag kunde nästan se hur imponerad han var när han såg sin häst på kommando plocka upp hinken från marken och ge den till mig. Lite gulligt är det allt! :)

 

Jag hade bara mobilen med mig idag så bilderna är inte de bästa men ni ser i alla fall lite :) Nu ska jag byta om och köra till Emma och Fredrik där jag ska spendera kvällen. Det blir mat, någon öl och massa prat. Kanske kan jag lyckas lura dem till att spela ett sällskapsspel med mig, vem vet!?

/Jessica

Härliga fredag!!!

Äntligen är det helg och jag är så himla lycklig för jag har tid att ägna mig åt massa roliga saker! Efter praktiken i Vislanda idag körde jag via Alvesta för att köpa lite gott på systemet innan jag for vidare mot stallet och Oden. Eftersom det snöade och blåste tog jag in Odisen så fort jag kom fram så att han kunde torka till sig medan jag bytte om och mockade samt fixade höpåsar. Sedan blev jag bjuden på mat av snällaste Emma! Inte nog med mat, efter maten väntade kladdkaka och kaffe. Så oerhört lyxigt och gott!

På grund av vädret valde jag att jobba Oden för hand i paddocken idag. Han var jättelydig och jag kunde riktigt se hur skoj han tyckte dagens övningar var! Roligast av allt var att duktiga prinsen lärde sig att plocka upp en hink från marken och ge till mig. Jag tränade precis likadant som häromdagen med spöt, och Oden förstod nästan direkt vad det var frågan om.

I morgon efter övningen med kören kommer mormor ut till stallet för att titta när jag rider i Emmas sadel, kanske kan jag då lura henne till att ta någon bild på när Oden plockar upp hinken på kommando! :) Nu måste jag stressa vidare. Jag ska nämligen hämta en vän i Alvesta strax. Vi ska basta, prata strunt, dricka någon öl och bara njuta av en ledig kväll, härliga liv!!! Hur spenderar ni denna kväll?


Smidig häst? Hahaha :)

/Jessica

Godmorgon vänner! Nu är jag på väg till pr...

dsc01190 (MMS)

Godmorgon vänner! Nu är jag på väg till praktiken. Idag är sista dagen på denna period sedan ska jag hålla till på universitetet i tre veckor innan det är dags för två veckors praktik igen. Hovslagaren ringde förresten nyss och han kommer på söndag förmiddag och skor prinsen, så bra att han kunde komma så snart! Skorna har suttit jättebra men det har nu gått 8 veckor sedan förra skoningen så det var hög tid nu! I helgen lovar jag att vara lite mer aktiv här på bloggen, vi hörs senare idag! /Jessica


Äntligen hemma!

Det känns verkligen skönt att komma hem en kväll som denna när man inte suttit i sin sköna soffa på hela långa dagen. Nu sitter jag här med datorn i knät och varvar ner, gott! Jag fick Oden-rapport av mormor i eftermiddags och han mådde fint. I morgon är det fredag och ingen är nöjdare än jag för det! Jag hoppas verkligen inte det blir tokdåligt väder för jag vill kunna ta mig en ridtur på prinsen samt träna lite trick! På kvällen blir det kanske lite mys och bastu som förra fredagen, den som lever får se! Vad ska ni hitta på i helgen?


Inkallning :)

/Jessica

Paus...

Just nu sitter jag hos mamma och pappi i väntan på att gå ner till posten för att jobba några timmar. Praktiken slutade inte förrän 16.30 idag och eftersom morfar hade hand om Oden såg jag ingen anledning till att åka hem, det skulle bara bli stressigt. Fast jag måste erkänna att det känns som att något fattas mig de dagar jag inte har möjlighet att träffa min finaste prins :(


Eftersom jag inte sitter vid min egen dator nu så får ni en gammal favoritbild på Oden och mig :)

/Jessica


Ny dag, nya tag!

Jag sitter här med min kopp kaffe och väntar på att mackan ska hoppa upp ur brödrosten. Efter lite frukost bär det av till Alvesta för en heldag. Det tar på krafterna att ha så här långa dagar, praktik OCH jobb är ingen bra kombination. Morfar tar hand om Oden idag för att det blir alldeles för stressigt för mig. Jag längtar till i morgon eftermiddag då jag är LEDIG och kan spendera massa tid i stallet!

När jag tittade ut genom sovrumsfönstret för en stund sedan ville jag inte tro mina ögon, massa snö!!! Jag som hade planerat för vår nu. Fast jag är ju trög om jag tror att vintern skulle vara över nu, när har det hänt?? Men jag kunde ju i alla fall hoppas...

Är det något särskilt ni skulle vilja läsa om här i bloggen förutom det jag skriver om (mina vardagssysslor osv)?


Min "get" på pallen i somras!

/Jessica

Ett år sedan...


Foto: Emma Norén
Det var nog bland det roligaste Oden och jag har gjort =) Ser fram emot Mila-mässan i Malmö den 26 mars!!!

/Jessica

Nytt trick, linslöss och lite stress

Idag lärde Oden sig ett nytt trick! Det var nog inte riktigt meningen men ganska skoj. När jag tränade honom i paddocken för en stund sedan började han att plocka med mulen efter spöet som låg på marken. Jag såg min chans att berömma honom för det han gjorde och efter några gånger kunde han genom att jag pekade på spöet som låg på marken plocka upp det och ge till mig som stod upp jämte honom. Inget jättemärkvärdigt kanske men himla gulligt! Framöver ska vi träna med en hink eller något annat föremål som är lite större än ett spö eftersom det kan vara kul att kunna visa upp för publik hur han plockar upp saker från marken på kommando. Vem vet snart kanske vi leker apport, jag och min förvuxna hund! :)

Emma messade tidigare idag och tipsade mig om att gå in på www.eurohorse.se. Inte visste jag varför men förstod sedan att det var ju för att jag och Oden var med på deras framsida! Kul, vi är ju två linslöss som gillar att synas, weeee!

Jag ska svara på era kommentarer senare ikväll när jag slutat jobba för nu hinner jag tyvärr inte. Vi hörs om några timmar igen!


Oden för nästan exakt ett år sedan :)

/Jessica

En vanlig dag

Jag behöver knappast säga vad jag ska göra idag va? Praktik, häst och jobb... Som många andra dagar. Jag vill faktiskt ha helg igen så jag ska spendera all tid med Oden och slippa stressa!

Vill bara säga att jag tycker det är jätteskoj att läsa kommentarerna till alla mina inlägg! De värmer och gör verkligen att jag känner mig taggad att uppdatera mera!!! Tack alla!

Vi hörs senare för nu är de fullt ös som gäller!


Foto: Emma Norén
En gång vann vi en Lätt C i Osby! :) Detta år kommer dock inte bestå av dressyrsatsning utan det är mycket annat som kommer före, t.ex. våra uppvisningar i frihetsdressyr, bruks-DM mm.

/Jessica

Sadel...

Det blir en uppdatering så här innan sängen kallar trots att jag inte trodde jag skulle orka skriva, men jag gör ett försök! Jag är som vanligt supertrött efter en lång dag med praktik, stall och jobb, men allt har gått ganska bra i alla fall! Faktiskt så har jag hunnit köra två maskiner tvätt också, känns bra!

I eftermiddags var Emma och jag ute och red en sväng genom byn, hon på Oden och jag på hennes Sleipner (som håller ponnymått vilket passar lilla mig). Emma har ridit Oden barbacka några gånger på senaste tiden och tycker precis som jag att han har blivit jättemjuk och följsam. Nu ville jag se henne rida honom med sadeln och höra hennes åsikter eftersom jag själv hade vissa tankar ang denna sadel. Jag har de senaste veckorna tyckt att Oden har rört sig väldigt annorlunda i sadeln, liksom lite motsträvigt och samtidigt blivit starkare och hårdare i munnen. Såklart så visste jag inte om jag var ute och cyklade eller inte, jag har ju trots allt nästintill enbart ridit barbacka under ett par månader, så kanske kunde det vara så att jag var ovan? Nej så var det INTE, Oden är en helt annan häst utan sadeln (det konstaterade mormor också i helgen när hon såg mig rida både med och utan sadel). Efter skritturen genom byn provade både Emma och jag att rida en sväng i paddocken med min sadel (en Albion, allround med inriktning dressyr), därefter barbacka och sedan med Emmas sadel som är av en helt annan modell (en Bates Caprilli dressyr). Det dröjde inte länge förrän vi insåg att Oden trivdes oerhört mycket bättre med hennes sadel, vi kunde också se att den låg bättre. Så kontentan av allt är att vi nu bestämt oss för att vi måste ge oss ut på sadeljakt, Oden och jag!

Min nuvarande sadel köpte vi när Oden var 4 år och nu är han fyllda 7 så det är inte konstigt att sadeln inte ligger på samma sätt som innan. Han har på senaste året ändrat sig otroligt mycket i kroppen men det är först nu jag verkligen börjat känna av i ridningen att sadeln inte passar.

Oj det blev en lång utläggning, hur som helst håller jag tummarna för att vi ska hitta en sadel som både Oden och jag trivs i, så länge rider jag barbacka... Med nöje! :) Godnatt!


Våren 2009 :)

/Jessica

Oväder och strömlöst?

Läste nyss på nyheterna att det var många strömlösa efter all blåst. Peppar, peppar så hade vi ström i Lekaryd i morse i alla fall, men man vet ju aldrig. Jag är för himla bekväm så även om det kan vara mysigt utan ström för en liten stund så föredrar jag nog när allt fungerar och är som det ska. Har ni ström idag?

Efter praktiken idag bär det av till stallet och sedan jobbet, fullt ös....puh!


Nu vill vi faktiskt ha våååår! Oden våren 2010.

/Jessica

Odens första och hittills enda utställning...

var i somras! Bla fick Oden en 9:a på skritten med kommentaren: avspänd vägvinnande skritt! Sammanlagt fick han 39 poäng och vann sin klass samt gick vidare till BIS (Best In Show). Trots att vi inte hade dagens högsta poäng kände jag mig som en vinnare, prinsen också tror jag! Efter jag hade visat Oden sa domaren högt i mikrofonen: mycket väl visad häst! Jag som hade varit så nervös för att jag inte skulle fixa själva visningen. Men det är ju klart, kan min fina häst gå lös bakom mig som världens lydigaste hund så ska han väl kunna skritta och trava fint även när jag håller lite i honom?! Vi bjöd på en pausuppvisning som blev väldigt lyckad, vi fick superbra respons och jag gick mest runt och sken som "sola i Karlsta" hela dagen!  

 



/Jessica


Jobbiga vecka...

Veckan har knappt börjat och jag längtar redan efter helgen. Jag hatar den där ångesten jag ofta känner söndagkvällar när man vet om att man har hur mycket som helst att göra de kommande dagarna... Idag har det varit praktik, stall (ingen ridning för det regnade och var kolsvart ute), nu är jag hemma och vänder, ska strax köra till Alvesta och plugga... Kul kväll?! Nja, fast jag tror i alla fall jag får god mat och det gillar vi :) I morgon, onsdag och torsdag har jag praktik, stall och jobb. Det känns ändå bra att jag har stallet för annars hade jag nog inte orkat med alla måsten i vardagen!


Oden mitt i maten...

/Jessica

En eftermiddag i stallet!

Gårdagens utgång var trevlig men ganska lugn, dock har jag varit ganska trött idag. Jag körde till stallet vid 12-tiden och lunchade hästarna, mockade samt fixade all mat. Sedan stod jag och pysslade med Oden ute i hagen i väntan på att han skulle tugga i sig de sista höstråna. Han har börjat fälla en del så jag passade på att ta några tag med "gummimassageborsten" och ryktstenen. Det är en riktigt skön känsla att se pälsen flyga iväg med vinden, snart är våren här!!!

Dagens ridpass idag bestod av framskrittning en runda på vägen innan jag styrde mot paddocken. Mormor och morfar överraskade mig  med att komma upp och titta på mig och prinsen. Först red vi ett par varv med sadel men jag beslöt mig snabbt för att ta av den och rida barbackas istället. Jag har ridit barbacka nästan hela vintern och tycker att Oden följer mina vikthjälper mycket bättre utan sadel. Vi känns mer som ett utan sadel :) Han var jättelydig och fin vilket var skoj! Öppnor har blivit rena barnleken för honom nu! Jag kände mig stolt när mormor och morfar fick se hur Odisen har utvecklats i vinter! Min fina älskade prins!


Oden var lite småsvettig efter dagens pass så han fick torka och mysa i sin box :)

/Jessica

Det får bli en mobilblogg ikväll eftersom ...

dsc01206 (MMS)

Det får bli en mobilblogg ikväll eftersom jag inte är hemma! Jag sitter just nu hos en kompis och dricker en god Corona, det blir lite utgång ikväll! I eftermiddags hjälpte Emma mig och lasttränade Oden, han var så himla duktig! Han gick på och av släpet själv flera gånger och backade snällt ut när jag tog lätt i svansen och sa backa! Han har aldrig varit så lättlastad som han var idag! Det känns fantastiskt bra att jag fick en sådan härlig känsla eftersom vi snart ska åka till Malmö. Oden brukar vara snäll men det är skönt att kolla av ibland så att allt fungerar! Nu ska jag återgå, ha en fin kväll alla! / Jessica


Härliga lördag!

Jaaa, jag känner mig glad (det är nog pga gårdagens ridpass och trevliga kvällssällskap)! Det blev en sen natt med mycket tjat och fniss, sååå mysigt! Idag bjöd jag på lite halvtaskig frukost, kaffe och macka, men det är ju alltid något! Därefter var det dags för att sjunga lite med kören, det gick nog faktiskt ganska bra tycker jag! Nu väntar en kopp kaffe innan jag ska byta om och köra till stallet! Idag ska jag gosa maaaaaassvis med min prins eftersom jag inte har så många tider att passa, härliga tider! Vad ska ni hitta på idag?


Oden igår, precis inkommen från hagen!

/Jessica

För att ingen är som Oden!

Idag var min prins helt fantastisk (som alla dagar), fast det kändes lite extra speciellt idag då jag verkligen kunde rida igenom honom! Det blev ett ordentligt pass med öppnor, skänkelvikningar och galoppfattningar från skritt, vilket inte var meningen från början :) Men ju bättre Oden gick desto mer ville jag rida! När klockan var 16.50 var jag dock tvungen att skritta av eftersom jag skulle börja jobba klockan 18.00, jag skulle ju hinna hem och duscha och byta om också. Det blev ett underbart, lyckat pass i paddocken på ca 45-50 minuter. Att ett lyckat ridpass kan få en på så gott humör!!!

Jobbkvällen gick undan med skratt och trevliga arbetskamrater! Ikväll har jag bastat, druckit några öl och pratat strunt med en härlig vän! Hur bra får man ha det egentligen?


Prinsen och jag, maj 2010!

/Jessica

Min prins

Jag drömmer om att en dag ha dig utanför mitt fönster, i hagen brevid det lilla röda huset med vita knutar. Där den lurviga kissen sitter på trappan och jamar välkomnande när vi kommer hem från vår härliga skogstur i solnedgången. Jag drömmer om ett liv där du finns hos mig varenda dag! En dag...


Foto: Emma Norén

/Jessica


Inget hästeri idag heller...

Men jag är övertygad om att mormor tar väl hand om prinsen idag när jag inte kan åka ut! I morgon däremot slutar jag tidigare och ska ut till stallet på eftermiddagen innan det är dags för att jobba, jihooo! Dessutom är det snart helg, igen!


Prinsen hälsar på sin stallkompis Hlin. Foto: Emma Norén

/Jessica

Stallboken

Nu ska jag strax gå och lägga mig. Jag har precis skrivit in dagens aktivitet i Stallboken, jag skriver vad Oden och jag hittar på vid varje datum, som en liten dagbok. Det känns jättebra att göra det så att man kan gå tillbaka när man vill och se vad man gjorde en viss daf och hur det gick. För ni också någon typ av dagbok över er ridning/träning?

Ikväll blev det tömkörning i paddocken. Det gick ganska bra med tanke på att det var mörkt och lite halvruggigt väder. Oden var full av bus och försökte skutta och ha sig lite i traven, söthäst!

 
Bläddrar man lite i Stallboken hittar man mig på en sida! :)

/Jessica

Hemma och vänder!

Jag har precis kommit hem från praktiken, hunnit äta en macka och druckit en stor kopp kaffe. Nu ska jag byta om och köra till stallet, weeeeeehooo! Vi får se vad vi ska hitta på idag, kanske hinner det bli mörkt, men vi har ju massa reflexer som tur väl är! :)

Snart är det dags för Göteborg Horse Show och Eurohorse, ska ni dit? Tänka sig att det har gått ett helt år snart sedan jag och Oden var där och representerade den nordsvenska hästen...Tiden går! Vi hamnade visst i Tidningen Ridsport några veckor efter! I år ska vi inte dit utan vi satsar stenhårt på Mila i Malmö istället i mars, man kan ju inte vara överallt!



/Jessica


Tröttis...

Nu är jag äntligen hemma efter denna långa dag! Jobbkvällen gick bra och det var trevligt eftersom jag fick prata en del häst, då går ju allt mycket lättare! Jag har fått "Odenrapport" av både mormor och Emma idag, han mådde fint min prins! I morgon gav min handledare mig sovmorgon så jag börjar kl 11.00, himla skönt! Eftermiddagen kommer att spenderas i stallet tillsammans med Oden! Kvällen måste jag ägna åt något mindre skoj, plugg, men det måste göras förr eller senare. Det gäller att passa på i veckan så att man har helgen fri!



Oden och jag sommaren 2007, mycket har hänt på några år :)

/Jessica


Praktik och jobb..

Precis så är det idag, alltså inget stall eller ODEN :( Det är så tråkigt när man inte har tid att åka till det bästa stället på jorden... Idag har jag praktik 8.00-17.00 och sedan jobb 18.00-21.30, tur jag har morfar och mormor som jag vet tar väl hand om prinsen! Längtar redan till i morgon eftermiddag då jag ska mysa med min Odis igen!

Nu är lunchen slut och jag ska kämpa vidare!


Foto Emma Norén

/Jessica

RSS 2.0